2012. február 4., szombat

Boszorkányos csokitorta - SAD 3. forduló



Kiskukta (www.kiskukta.blogspot.com) által létrehozott SAD, azaz Süss!Alkoss!Díszíts! tortás játék 3. fordulójára készítettem a most bemutatásra kerülő csokitortát. A harmadik forduló gazdasszonya PiciJuci volt (www.picijuci.blogspot.com), aki egy igen kedves témát jelölt ki a résztvevők számára. A forduló neve "Gombóc Artúr álma", vagyis minden alkotás szóba jöhetett, ami a csokiról, a csokiról és még inkább a csokiról szól! :-) Az volt Juci kérése, hogy most felejtsük el a fondant-és marcipánburkolatokat és dolgozzunk csak csokival, készítsünk bonbonokat, csokitortákat, csokidíszeket fázisfotókkal és tegyük közkinccsé kedvenc csokikrémünket.
Az én Gombóc Artúrom a sok csokitól édes álomba merülve egy csokimáglyáról felrepülni készülő csokiboszorkányról álmodott. Íme a fotók, a fázisfotók és a kedvenc csokikrémem:

Narancsos csokikrém hozzávalók:

3 dl tej
100 g cukor,
30 g vaníliás pudingpor,
5 evőkanál rum
200 g étcsoki
250 g vaj vagy margarin
1 narancs reszelt héja

A tejből, cukorból, pudingporból sűrű krémet főzök. Ha kész, gyorsan beleolvasztok 200 g étcsokit! (Ettől lesz isteni csokis, nem szabad a mennyiséggel spórolni! Tibi vagy Boci étcsokit szoktam hozzá használni) Ha kihűlt a krém, belereszelem egy narancs héját és 250g lágy vajjal vagy margarinnal habosra keverem. Egy kicsit laza az így kapott krém de egy kis hűtést követően gyönyörűen megdermed.














9 megjegyzés:

  1. Ez baromi jó, nagyon tetszik:) Ügyes vagy:)

    VálaszTörlés
  2. A torta nagyon szép! A csokikrémet én is hasonlóképpen készítem, annyi különbséggel, hogy még narancshéjjal sosem próbáltam, de nagyon jól hangzik, most már bíztos kipróbálom!

    VálaszTörlés
  3. Hát ez nagyon tuti torta lehet, már meg is van mit fogok készíteni kisebbem ovis szülinapjára. Ki fogom próbálni ezt a díszítést, biztos tetszeni fog a gyerekeknek :) Egy kérdésem lenne: ugye jól látom, hogy nem a krémmel vontad be a tortát?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, jól látod! :-) (Nem voltam túl részletgazdag a receptnél, csak a csokikrémre koncentráltam...) Bevontam krémmel szép vékonyan, egy kicsit kifagyasztottam és gőz felett olvasztott tortabevonóval vontam be, amit egy kis étolajjal hígítottam.
      Örülök, hogy benéztél hozzám és sok sikert a készítéshez! :-) (Remélem láthatom majd a végeredményt!)

      Törlés