2012. február 4., szombat

Boszorkányos csokitorta - SAD 3. forduló



Kiskukta (www.kiskukta.blogspot.com) által létrehozott SAD, azaz Süss!Alkoss!Díszíts! tortás játék 3. fordulójára készítettem a most bemutatásra kerülő csokitortát. A harmadik forduló gazdasszonya PiciJuci volt (www.picijuci.blogspot.com), aki egy igen kedves témát jelölt ki a résztvevők számára. A forduló neve "Gombóc Artúr álma", vagyis minden alkotás szóba jöhetett, ami a csokiról, a csokiról és még inkább a csokiról szól! :-) Az volt Juci kérése, hogy most felejtsük el a fondant-és marcipánburkolatokat és dolgozzunk csak csokival, készítsünk bonbonokat, csokitortákat, csokidíszeket fázisfotókkal és tegyük közkinccsé kedvenc csokikrémünket.
Az én Gombóc Artúrom a sok csokitól édes álomba merülve egy csokimáglyáról felrepülni készülő csokiboszorkányról álmodott. Íme a fotók, a fázisfotók és a kedvenc csokikrémem:

Narancsos csokikrém hozzávalók:

3 dl tej
100 g cukor,
30 g vaníliás pudingpor,
5 evőkanál rum
200 g étcsoki
250 g vaj vagy margarin
1 narancs reszelt héja

A tejből, cukorból, pudingporból sűrű krémet főzök. Ha kész, gyorsan beleolvasztok 200 g étcsokit! (Ettől lesz isteni csokis, nem szabad a mennyiséggel spórolni! Tibi vagy Boci étcsokit szoktam hozzá használni) Ha kihűlt a krém, belereszelem egy narancs héját és 250g lágy vajjal vagy margarinnal habosra keverem. Egy kicsit laza az így kapott krém de egy kis hűtést követően gyönyörűen megdermed.














9 megjegyzés:

Jámborné Budai Mónika írta...

Szuper jó!!!! Nagyon ügyes vagy!!!!

trollanyu írta...

Ez baromi jó, nagyon tetszik:) Ügyes vagy:)

teller-cake írta...

Köszönöm Móni és Trollanyu! :-)

Angi Angéla írta...

A torta nagyon szép! A csokikrémet én is hasonlóképpen készítem, annyi különbséggel, hogy még narancshéjjal sosem próbáltam, de nagyon jól hangzik, most már bíztos kipróbálom!

teller-cake írta...

Remélem, hogy így is ízleni fog!

Csongi írta...

Hát ez nagyon tuti torta lehet, már meg is van mit fogok készíteni kisebbem ovis szülinapjára. Ki fogom próbálni ezt a díszítést, biztos tetszeni fog a gyerekeknek :) Egy kérdésem lenne: ugye jól látom, hogy nem a krémmel vontad be a tortát?

teller-cake írta...

Igen, jól látod! :-) (Nem voltam túl részletgazdag a receptnél, csak a csokikrémre koncentráltam...) Bevontam krémmel szép vékonyan, egy kicsit kifagyasztottam és gőz felett olvasztott tortabevonóval vontam be, amit egy kis étolajjal hígítottam.
Örülök, hogy benéztél hozzám és sok sikert a készítéshez! :-) (Remélem láthatom majd a végeredményt!)

Muskátli Büfé írta...

Boszorkányos! köszönöm

teller-cake írta...

:))