2017. szeptember 16., szombat

Sárgabarackos pitetorta


Nagyon szeretjük a pitéket, hiszen könnyen elkészíthetők és gyümülcsösek, ezen kívűl nyáron isteniek egy gombóc fagyival. :-)
Ez a pite eredetileg őszibarackra íródott, de én sárgabarackkal készítettem el a dzsemfőzés közepén. Szerintem bármilyen gyümölccsel bátran kipróbálhatjátok!
Hozzávalók:
Tészta:
20dkg liszt
12dkg vaj
1 evőkanál porcukor
1 csipet só
2-3 evőkanál víz
Töltelék:
3 tojássárga
1,5 dl tejföl
20dkg cukor
3dkg liszt
Fahéj
~40dkg sárga-vagy őszibarack
A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrtam- lisztezett gyúródeszkán kinyújtottam, majd kibéleltem vele egy pitetálat. A leeső tésztadarabokból csíkokat vágtam.
A kinyújtott tésztát kiraktam sárgabarack szeletekkel.
Egy tálban összekevertem a töltelék hozzávalóit - ezt a gyümölcsre öntöttem. A csíkokra vágott tésztával dekoráltam a tetejét.
180 fokos sütőben ~30 perc alatt készre sütöttem - a tölteléknek meg kell szilárdulnia!

6 megjegyzés:

Vanilin írta...

Ez isteni süti, imádom az ilyen pitéket. :)

teller-cake írta...

Finom is volt.... :-))

Katalin írta...

Nagyon finom lehet, és az őszibarack ideje még itt van, lehet hogy kipróbálom :-)

Éva írta...

Nagyon finom lehet őszibarack vagy akár szőlővel is , guszta:)

Katalin írta...

Megsütöttem, már szinte el is fogyott :-) Nagyon finom lett, köszi a receptet!
http://katalin-konyha.blogspot.hu/2017/09/oszibarackos-pite.html

teller-cake írta...

De jó, örülök. Megyek is és megnézem.