Oldalak

2017. január 29., vasárnap

Twix keksz - egy fantasztikus finomság a síelőknek :-)


Idén is folytattam a hagyományt, hogy egy különleges, új keksszel lepjem meg a családot a síelés alkalmából és most itt titeket. :-)
Abban viszont eltértem a szokásoktól, hogy most egy német honlapon szerettem bele egy kekszbe, míg eddig mindig francia oldalakról ihletődtem. Az eddigi felhozatal:

Szerelem volt első látásra a Twix keksz ezen az oldalon, és az íze is telitelálat lett: pont mint az ötletet adó csokoládé. Egyedül a karamella kenegetése volt egy kicsit vacakolós, minden más egyszerű és nagyszerű ebben a roppanós, kerek, karamellás, csokis finomságban.
 
Készítsétek el ti is!
 
Hozzávalók:
Tészta:
18dkg liszt
5dkg porcukor
12,5 dkg vaj
Karamell réteg:
15 dkg puha vajkaramella (én Coop márkását használtam)
3,5dkg vaj
Csokoládé bevonat:
10dkg tejcsokoládé
 
A tészta hozzávalóiból a puha vajjal linzer tésztát gyúrtam. Lisztezett felületen 3mm vastagra nyújtottam, kerek formával szaggattam. Tiszta sütőlemezen 180 fokos sütőben ~12 perc alatt világosra sütöttem.
A vajkaramellát egy edényben a vajjal lassú tűzön folyósra melegítettem. Kiskanállal halmokat tettem belőle a kisült körökre. Ha megsűrűsödött a karamell, újra melegítettem.
A tejcsokoládét gőz felett megolvasztottam és szintén kiskanál segítségével megkentem vele a karamell rétegeket.



 

2017. január 20., péntek

BB8 cake - miniben, Veronika napra :-)


Egy sebtiben összerakott kis csokitortát mutatok ma, ami nagy örömet okozott a Star Wars rajongó kislányomnak. Kicsit aránytalan lett, kicsit bénácska, de az öröm felhőtlen volt. :-D
Remélem "Artu", azaz R2D2, Yoda mester és Wader Nagyúr után jövőre nem valami csillagrombolót kell alkotnom, mert az már végleg kifogna rajtam..... :-D :-D
 
Isten éltessen sokáig drága Veronikám! <3
 
 

2017. január 8., vasárnap

Beagle torta :-)



Valami cukiságot szerettem volna hozni az év kezdetére, na meg kutya hideg is van... :-D

Ezt a tenyérnyi tortácskát barátnőm kislányának készítettem és nagyon élveztem, olyan - szó szerint - édes lett. <3 Nem is tudom mikor tetszett nekem utoljára ennyire burkolt torta...

A belseje a kedvenc csokitortám, a külseje házi fondant gélfestékkel színezve.
 
A mancs-nyomokat úgy gyártottam, hogy fondantból készítettem egy kis mancsot, hagytam kicsit száradni majd vizezett kakaóporba mártottam és nyomdáztam.
 
A fotóba beleólálkodott Tündi vizslánk, megzavarva ezzel a beagle-szerűséget, de sebaj! :-DD
 
 
 

2017. január 4., szerda

Szakállas pogácsa Blogkóstolóra :-)


Konyhavirtuóz jól tudja, a szilveszter nem múlhat el sós finomság nélkül. :-) Ezért tőle választottam egy könnyen összedobható szakállas pogácsát az új év köszöntésére. A leírás alapján a krémet én is dupláztam és a pogikat kettévágva töltöttem meg őket.
 
Receptvadászat közben jót mosolyogtam mert rátaláltam a sajtosroló tortára Konyhavirtuóznál, amit egyszer, szintén Szilveszterre az én receptem alapján készített el. Annak a sajtkrémje is nagyon finom, nem is tudnék választani a kettő közül. :-) Így mondhatjuk, hogy már szilvesztereztünk egymásnál. :-D
 
A receptvadászat egyébként a 32. Blogforduló keretében történt, amelyet Simon vezényelt le. Lessétek majd nála az összefoglalót, kíváncsian várom, hogy tőlem mit készítenek majd erre a fordulóra.
 
BÚÉK mindenkinek! :-)
 
 
Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta
tojás a kenéshez
a tetejére szezámmag,reszelt sajt vagy magkeverék

A krémhez: 
 4 csapott evőkanál liszt
 2 dl tej
 2 tojás sárgája
 2 db tömlős natúr sajtkrém
kb. 15 dkg reszelt sajt
só ízlés szerint
 
A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, egy kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tojással megkenjük, ízlés szerint megszórjuk a tetejüket. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és megsütjük őket 190 fokon.
A krémhez a tojást a liszttel és a tejjel elkeverjük és közepes lángon, sűrű krémet főzünk belőle. Ha langyosra hűlt, akkor hozzákeverjük a sajtkrémet is és ízlés szerint sózzuk.
A kisült pogikat kettévágjuk és krémmel összeragasztjuk, majd a reszelt sajtban megforgatjuk őket.
 
Gyorsabban fogynak a tálról mint a fénysebesség... :-D :-D