Oldalak

2017. július 29., szombat

Menyasszonyi torta júliusi gyümölcsökkel-burkolat nélkül


Edina és Gyuszi
Még májusban készítettem egy különleges, modern menyasszonyi tortát - cukorburkolat nélkül, rengeteg gyümölccsel díszítve. Unokaöcséméknek - akik éppen az esküvőjükre készültek - nagyon megtetszett, így férjemmel megbeszéltük, hogy ezt kapják tőlünk nászajándékba. :-)
 
A torta alja szintén naturális volt, egy nagy akácfa-szelet lekezelve, ezt újra a férjem készítette el.

A három szint közé fém állvány volt beépítve, 15 cm magas volt egy réteg.
 
A töltelék felül túrós-málnás, középen mascarponés-oreo kekszes, alul étcsokoládés-erdei gyümölcsös volt.
 
Július lévén a gyümölcsréteget: ribizli, egres, szeder, áfonya, meggy és szőlő alkották.
 
Szórásra még a másik tortánál kaptam egy speciális porcukrot, ami nem olvad meg a nedvességtől olyan gyorsan.

Az esküvőn hatalmas sikere volt, az utolsó morzsáig elfogyott, ennél nem is kell több. Kicsit pironkodtam, amikor a jelentkeznek kellett, hogy ki is készítette, de túl vagyok ezen is.... :-DD
 
Isten éltesse az ifjú párt, Edina és Gyuszi legyenek nagyon boldogok!!! <3
 
 

2017. július 2., vasárnap

Diós-lekváros kosárka

 
Június elején készítettem ezeket a kosárkákat a férjem unokaöccsének a lakodalmába. A receptet itt találtam, nagyon jól bevált, köszönöm.
 
Idáig úgy sütöttem kosárkát, hogy diós linzerből megsütöttem a kosarakat, majg főtt, málnás krémmel töltöttem meg őket, végül bevontam csokimázzal. Így is, úgy is finom, de ez a mai recept kevésbé macerás. :-)
 
Nemsokára készül a friss barackdzsem, kipróbálom majd azzal is.
 
Hozzávalók:
 
A tésztához     
30 dkg liszt
12 dkg margarin
12 dkg porcukor
2 db tojássárgája

A habhoz
2 db tojásfehérje
12 dkg kristálycukor
15 dkg dió (darált)
Fél citrom reszelt héj

A töltelékhez
15 dkg sárgabarack lekvár

A tészta hozzávalóíból linzertésztát gyúrtam. A linzert 2-3 mm vastagra nyújtattam és akkora köröket szaggattam belőle, hogy ki tudjam bélelni a fém kosárkákat.
Mindegyik kosár aljába egy teáskanálnyi baracklekvárt tettem.
A tojásfehérjét habbá vertem beletettem a cukrot - azt olvadásig kevertem - majd ment bele a citromhéjjal elkevert darált diót.
A diós habot elosztottam a kosarakba.
180 fokon ~20 percig sütöttem, majd meghintettem némi porcukorral.