Pár hete száraz kifli karikázás közben ugrott be, hogy anyai nagymamám nemcsak "Kútbaugróként" variálta meg gyermekkoromban a "Madártejet", hanem "Öntött kifliként" is. Ilyenkor a tál aljára a mazsola és vaníliás cukor mellé száraz kifli karikák kerültek, míg a tojáshabba két kanál házi baracklekvár. Én ezt a habot tovább ízesítettem még egy kiskanál fahéjjal és isteni finom lett!
A vaníliaöntet és a tojáshab receptje ugyanaz mint a feljebb már belinkelt Kútbaugrónál.
Mennyire kreatívak voltak nagymamáink a minimális konyhafelszerelésükkel, nem igaz? A múltkor nagyszüleim fotói között találtam egy olyan 30 éve készült képet, ahol esküvőre baba-torta készült ugyanúgy mint a most divatos Barbie-torták. Egy szép régi porcelánbaba torta-szoknyában. :)
Mennyire kreatívak voltak nagymamáink a minimális konyhafelszerelésükkel, nem igaz? A múltkor nagyszüleim fotói között találtam egy olyan 30 éve készült képet, ahol esküvőre baba-torta készült ugyanúgy mint a most divatos Barbie-torták. Egy szép régi porcelánbaba torta-szoknyában. :)
Hűha...Nekem nagyon tetszik az ötlet. Ki kell majd próbálnom.
VálaszTörlésNagyon finom lehet
VálaszTörlésBizony, régebb talán még takarékosabbak és találékonyabbak voltak nagymamáink. Most dúskálunk mindenben (minden megvehető, persze ha van pénzünk) s sokszor elfelejteünk takarékosok lenni. Nagyon tetszik az ötlet, s az a név Kútbaugró:) Kissé morbid:)
VálaszTörlésÉn az enyhén száradt kenyérvégekre keresnék valamit - kiflivégek mindíg elfogynak:) az ötlet zseniális
VálaszTörlésMost biztos befalnám szép sorjában mindegyiket! :) Bizony nagyon kreatívak voltak a nagyanyáink :)
VálaszTörlésMilyen kreatívak ezek a nagymamák, nem? :) Ez az öntött kifli olyasmi, mint a kiflikoch, nem? :)
VálaszTörlésCsoda guszta mindegyik, bármelyik variációban jöhet, imádom! :)
VálaszTörlésNagyon guszták:))
VálaszTörlésA képek sorrendjében kérem szépen őket:)
VálaszTörlésNagyszerűek! Annyira megszoktuk,hogy minden van és bármit elkészíthetünk, dúskálhatunk. Régen a kicsiből is nagyot alkottak. Érdekes lehet az a porcelánbaba- torta!:-)
VálaszTörlésNagyon ötletes, ki kell próbálnom)!
VálaszTörlésMrsSame: csak biztatni tudlak! :)
TörlésLuca: az! :))
Kati: nem tudom sajnos, hogy honnan ered a "Kútbaugró" név, de mi így neveztük.
MuskátliBüfé: nem kiflivégek kellenek hozzá, hanem száraz kifli, mint a gubánál.
Millye: küldöm a virtuális adagokat....:)
Tejszínhab: nem tudom milyen a "kiflikoch", de utánanézek!
Hankka: üdv a madártej-rajongók klubjában! :-D
Mónika: :)
Janka: mennek Neked is az adagok.....:-D
HajniZoli: olyan jó érzés ezeket a recepteket elővenni és látni, hogy az én gyermekeimnek is ízlik!
Szilvi: hajrá! :))
Hát ha lehetne, ezt mind végig kóstolnám!
VálaszTörlésMnidegyiket megkóstolnám :) Főleg a kútbaugrót :D
VálaszTörlésMelyiket is válasszam? Tudsz tanácsot adni? Ha nem, akkor hétfőn az egyik, kedden a másik, szerdán a harmadik, aztán kezdem előről az egészet:)
VálaszTörlésMicsoda ötletek! Ritkán készítek madártejet, pedig igencsak szeretjük. Ezek miatt a változatok miatt nekilátok:-)
VálaszTörlésVikvi: akkor küldöm Neked is a kóstolókat...;-)
TörlésRebarbara: nekem is az a kedvencem! ;-)
HetiMenü: minden napra egy, ez remek ötlet! Sőt most találkoztam egy málnás verzióval is, azt is kipróbálom! :)
Gerdi: biztosan sikere lesz nálatok is! ;-)
Már majdnem el is felejtettem ezt a baracklekváros habot, most hétvégén megpróbáljuk megcsinálni:) Apu is biztos örül majd, mindig ezt kér a szülinapjára-névnapjára, ahogy a mama szokta, persze mi sosem tudjuk elég jól...ahogy a rétesét is folyton "keresi" úton-útfélen - így van indok a sok cukrászdázásra! Nagyon örülök, hogy feltetted ezt a receptet:) sok puszi!!!
VálaszTörlésSzerintem ez pont ugyanolyan így mint a Mamáé, főleg, hogy - Neked köszönhetően :) - abba a porcelántálba is tudom rakni, amiben ő is készítette! :-X Képzeld, most Húsvétra a krémpitéjét szeretném megcsinálni, most találtam meg a receptjét, azt hittem már nincs meg. Te emlékszel még arra? Mindig csak télen csinálta, mert azt mondta, kényes a krém és melegben nem lehet csinálni. És most eléggé tél van még....:(
Törlés:)))
Jól mutatnak ezek a poharas krémjeid is!
VálaszTörlésKöszönöm! ;-)
TörlésTényleg jó volna üzembe helyezni Mézga Gézáék MZ/X-ét, s nyitnám is az ablakot.
VálaszTörlésÉn utoljára odakozmáltam a tejet. Igy az aztán már biztosan igaza van Marcikának, hogy csak "majdnem olyan jól " főzök, mint Te.
Pusz: A.
Azért madártejben Te vagy a király Anyukám! :))) Puszi!
Törlés