Gasztromanónál láttam nemrég ezt a citromtortát, ami azonnal megtetszett. Semmi különleges hozzávaló, semmi hókuszpókusz, de mégis nagyszerű végeredményt ígért a leírás és a fotó. Kicsit változtattam az összetevőkön és megszórtam friss cseresznyével, a végeredmény pedig mennyei lett! : Átütő citromos íz, ragacsos belső, könnyű tészta a frissen belepottyantott cseresznye utánozhatatlan zamatával....
Bevallom, még langyosan megettük a két kislányommal a felét....;-)
Biztos, hogy nem utoljára készítettem el ezt a finomságot!
Ez a hét a cseresznyéről fog szólni nálam, mert roskadozik a fánk ettől az édes gyümölcstől!
Ez a hét a cseresznyéről fog szólni nálam, mert roskadozik a fánk ettől az édes gyümölcstől!
Hozzávalók:
2 db tojás
15dkg nádcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom leve és reszelt héja
10dkg liszt (nálam a fele teljes kiőrlésű zabliszt)
1 marék cseresznye
Tetejére porcukor
A margarint felolvasztottam. A tojást a cukorral jó alaposan habosra kevertem. Utána hozzáadtam a citrom levét és háját, ezekkel is jól elkevertem. Kisebb fokozaton váltakozva került a tésztába a liszt és az olvasztott margarin. A kész keveréket zsírozott-lisztezett, 20 cm átmérőjű kerek formába öntöttem. A tetejét megszórtam cseresznyével. 160 fokon 30 perc alatt készre sütöttem.
Tálaláskor meghintettem a tetejét porcukorral.
Hú, de brutál. Ez tuti férjem kedvence lenne!
VálaszTörlésAz utolsó kép.... jahahaj :)))
VálaszTörlésHűű, ez ki lesz próbálva :)
VálaszTörlésNagyon tetszik a cseresznyés ötlet. Most van egy csomó cseresznyénk, úgyhogy azt hiszem ki is fogom próbálni :)
VálaszTörlésCserivel bármire "vevő vagyok", szuper!
VálaszTörlésÉn is kinéztem ezt a tortát Gasztromanónál és nekem is az egyszerűen elkészíthető volta miatt tetszett nagyon. A te verziód csak ráerősített erre a véleményre, szóval cseresznyével vagy anélkül, de készülni fog nálam is:)
VálaszTörlésAz első kép se semmi, de az utolsó!! Nyami!! De szeretem a cseresznyét! :)
VálaszTörlésNagyon szép, szaftos a belseje, a citromot meg a cseresznyét is imádom:)
VálaszTörlésMarka: akkor Neked kötelező! ;-)
TörlésTejszínhab: ugye....:-P :)
Linyah: úgy legyen! ;-)
GasztroManó: biztosan így is imádni fogod! Még egyszer köszi a receptet! :)
Wanna: én is!!!
HetiMenü: örülök, hogy ráerősíthettem, most már: "hajrá!"! :)
Csilla: köszi! :))
Trollanyu: biztosan Neked (is) való, éreztem én! ;-)
Ó, és én az idén még cseresznyét se ettem, de nem baj, veszek a piacon:) Csodálatos ez a torta:)
VálaszTörlésHmmm, de kívánatos :))) Citromos is és cseresznyés is, remek páros :)))
VálaszTörlésNekem is ki van mentve, de Te nagyon ügyes voltál! Megláttad, elkészítetted pikk-pakk...és eltüntettétek:-) nem is csoda, mert nagyon guszta, kívánatos!
VálaszTörlésAz a kép!!!!!!! a torta és a Te érdemed!
VálaszTörlésNem csodálom, hogy még melegében elfogyott a fele mert valami mennyeien néz ki :) Hűűű de irigy vagyok a ropogós cseresznyékért is ami nálatok terem :)
VálaszTörlésEj, ez a torta nagyon finom lehet, remekül néz ki!
VálaszTörlésZsuzsa, szeretném megkérdezni, milyen eredményt értél el a tavalyi nagykörűi toprtaversenyen azzal a csodálatos csilis, cseresznyés, csokis tortával, amivel neveztél?
VálaszTörlésKati: irány a piac és hajrá! ;-)
TörlésJanka: ugye? Monitorkanál...?;-)
HajniZoli: csak ajánlani tudom Nektek is!
MuskátliBüfé: Köszi!!! Lassan megtanulok /kicsi/ fotózni...:)
Millye: idén különösen gyönyörű a cseresznyénk, nagy-szemű, sötétbordó és nagyon édes!
Marisz: köszi! :) A kérdésedre válaszolva: semmilyen eredményt... Dizájnmenza nyert egy flódnis tortával, a közönségszavazás nyertese pedig Petra lett a Reformkori konyhából egy borhabos tortacsodával. Idén is lenne egy jó ötletem de igazából nem tudom, hogy érdemes-e jelentkezni, az ilyen szavazós játékoknál nekem esélyem sincs-szerintem... Majd meglátom.
Zsuzsa! azért is kérdezem, mert a facebook oldalukon a Te tortád nincs benne a 2012-es albumban. A Kifőztük-ben pedig benne van. Lehet, hogy a Tied tavaly valahogy kimaradt?
VálaszTörlésNagyon finom lehet. az utolsó képbe bele tudnék harapni :)
VálaszTörlésMarisz: köszi, majd megnézem! :)
TörlésVikvi: köszi, az különösen jól sikerült fotó, visszaadja a süti lényegét, a belsejét...hmmm..:))