Oldalak

2014. március 1., szombat

"44" likőr Húsvétra - most kell elkészíteni! :)


Karácsonykor mutattam be egy hosszú érlelésű, házi készítésű likőrt, a "44"-et. Akkor többen kérték tőlem, hogy Húsvét előtt szóljak időben mert elkészítenék az ünnepekre. Hát itt az idő! :)

Talán összerakni kicsit macerás, de aztán már csak várakozni kell rá kerek 44 napot. :)

Nagyon kellemes, erősen narancsos likőr a végeredmény ahol az utóízben érezhető meg a kávé. Nálunk mindenkinek nagyon ízlett!

Mindenképpen érdemes kivárni az előírt érlelési időt mert hétről-hétre finomabb lett a végeredmény. Én elég hűvös helyen érleltem, így viszonylag sok cukor maradt az alján, amit az utolsó héten párszor felkevertem. 

A kész likőrt leszűrtem (a narancs teljesen ehetetlenné vált, totál kiszipolyozta az alkohol), a visszamaradt cukor egy kis pohárba került ahonnan kiskanalanként elfogyogatott....mint a Dianába mártott kockacukor... :-P




12 megjegyzés:

  1. Jól hangzik, csak ne kellene bele annyi cukor :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem megpróbálhatod kevesebbel vagy másfajtával. Mint írtam, nekem fel sem olvadt mind, marad az alján bőven! :)

      Törlés
  2. De jó, hogy hoztad, így még tényleg elkészülhet húsvétra! :) Visszanéztem a receptet, tényleg ilyen kevés alkohol kell hozzá? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazából nem mértem az alkoholt csak felöntöttem. A receptnél az eredeti mennyiség - a francia honlapról - szerepel de kijavítottam többre, mert az alig 1dl tényleg kevésnek tűnik... :-D Köszi, hogy szóltál!

      Törlés
  3. Köszi hogy jelezted itt az idő most vagy...

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó! a 44-es külön tetszik! :)

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm, hogy szóltál!!!! Isteni ez a likőr - köszönöm a kóstolót ezúton is :)

    VálaszTörlés
  6. De érdekes! Narancs és kávé... meg biztosan jó édes is a sok cukortól, ez nálam elvárás az alkohollal szemben:-) Azt mondod, el kell készíteni? Miért is ne?

    VálaszTörlés
  7. Nagyon klassz recept, bár mi nem vagyunk alkohol fogyasztók, de sütikbe el tudom képzelni:) Csak azt tudnám, miért éppen 44 nap:)

    VálaszTörlés
  8. Válaszok
    1. Éva: ...vagy soha? Azt azért ne, inkább legközelebb... :-)))
      Marisz: köszi!!
      MuskátliBüfé: anyósommal úgy döntöttünk, hogy egy 5 literes üvegben készítünk egy extra nagy adagot. :)
      Gerdi: remélem kipróbálod,nagyon kellemes!
      Trollanyu: gondolom a hasonló számok miatt adta magát a nap száma is, de az biztos, hogy ennyi érés minimum kell neki.
      Kati: köszi! :)

      Törlés