3 évente annyi sárgabarackunk terem, hogy alig győzzük feldolgozni és osztogatni az ismerősöknek. Mindig főzök dzsemet, teszek el a fagyasztóba szeleteket és készül pálinka is belőle. Idén megakadt a szemem Rebarbara receptjén és szinte azonnal nekiálltam elkészíteni a házi rostos levet sárgabarackból. Andi szerint bármilyen gyümölccsel elkészíthető ez a lé és én már biztosan tudom, hogy más gyümölccsel is kipróbálom.
Az első adagot sárgarépával kombináltam, a másodikat almával és őszibarackkal.
Isteni finom ez az ital, rostos és nagyon kevés cukrot tartalmaz. Nyolc liter készül a megadott mennyiségből és ehhez elég csupán 20 dkg cukor.
Köszi Andi a fantasztikus receptet!
Hozzávalók:
3 kg sárgabarack (nálam egyszer negyed kiló, puhára főzött répa volt egy része, másodszor pedig őszibarackkal és almával kombináltam)
20 dkg cukor
1 csomag befőtt tartósító
1 citrom leve
víz
1 citrom leve
víz
A barackot megmosom,kimagozom, a citromlével együtt egy 10 literes fazékba teszem.
Botmixerrel szétzúzom és 1 liternyi vízzel felteszem főni.
Amikor forr,hozzákeverem a cukrot és a tartósítót, felöntöm annyi vízzel hogy 8 liter legyen az egész. Újból felforralom.
A habját leszedem és az előkészített üvegekbe töltöm.
Száraz dunsztba teszem és ott hagyom kihűlni.
Fantasztikus színe van! És biztos egészségesebb, mint a bolti! :)
VálaszTörlésIgazi vitaminbomba! Fincsi lehet! :)
VálaszTörlésCsodaszép a színe, és az íze... hmmm... mennyei lehet! :)
VálaszTörlésKéreeeeeeeeeeeeeeeeek! :)
VálaszTörlésDe jóóó!!! :)
VálaszTörlésÉn is kérek, imádom a barackot :)
VálaszTörlésAztaaa... én meg lekvárt főztem a sárgabarackból! Na de szerzek én még:-)
VálaszTörlésszuper recept, köszi! :)
VálaszTörlésKaphatok egy pohárkával??????
VálaszTörlésNagyon guszták, szívesen kortyolgatnék belőle :-)
VálaszTörlésJajaj,de örülök,hogy ízlik :)
VálaszTörlésNagyon jó recept!!!! a hétvégén én is sárgabaracktömeggel foglalkoztam. Más módszerrel, de lett ivólé, valóban nagyon üdítő! Néhány perc és már nem is izzadtam - jó kis gyümölcs :)
VálaszTörlésDe finom lehet, és egészséges! :)
VálaszTörlésKöszönöm a sok, kedves megjegyzést! Tényleg nagyon finom és elkészíteni sem ördöngösség. Ha valakit zavar az a kis tartósítószer, Andi szerint megfelel forralással és dunsztolással kihagyható belőle.
Törlés