Szofika konyhájában láttam meg nemrég ezt a fantasztikusan egyszerű, csodás receptet. Pillanatok alatt összedobható, nagyon mákos, nagyon gyümölcsös és még lisztet sem tartalmaz!
Annyin változtattam csupán, hogy fagyasztott málnát tettem bele friss helyett (mert a málna valóban aranyáron kapható jelenleg!) és még ribizlivel is megspékeltem az ízhatást.
Mákimádóknak kötelező, élmény minden falat! Köszi a receptet Szofi!
Hozzávalók:
5db tojás
16 dkg cukor
16dkg darált mák
10 dkg olvasztott vaj
1 teáskanál sütőpor
1 nagy marék málna és/vagy ribizli, esetleg meggy
Az egész tojásokat a cukorral nagyon habosra kevertettem a robotgéppel. Hozzáadtam az olvasztott vajat majd a sütőporral elkevert mákot. Egy kisebb tepsit kibéleltem sütőpapírral (ha nem fontos, hogy lisztmentes legyen a süteményünk, akkor a hagyományos, zsírozott-lisztezett tepsi is megfelel), beleöntöttem a masszát és megszórtam a gyümölccsel. 180 fokon ~20 perc alatt készre sütöttem. Porcukorral meghintve tálaltam.
De finom lehetett a málnával!
VálaszTörlésNagyon szép és igen finom lehet! Ez valóban mákimádóknak való pld. nekem:-))
VálaszTörlésIsteni lehet! :)
VálaszTörlésIstenien fest Zsuzsi,orulok,hogy izlett :)
VálaszTörlésJaj, de jól néz ki! Fantasztikus recept, nagyszerű ízkombináció! :)
VálaszTörlésZsuzsa drága, itt jelentkezem, mint mákimádó! Habos kávé már csak plusz :)
VálaszTörlésEz valami Isteni lehet....
VálaszTörlésNagyon jó! Ezt eperrel is érdemes lenne kipróbálni. :)
VálaszTörlésÓ, de szeretnék egy szeletet! ..vagy kettőt ...inkább hármat!!
VálaszTörlés