Nagyon szeretem a csokoládét, a kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét.... :-D ... de a mentolosat nem. Mégis, amikor egyszer készítettem egy mentolos csokitortát, megdöbbentően jónak találtam a végeredményt. Most ennek alapján kreáltam egy muffin receptet, amit - a mentol ellenére :-) - most is imádtam. Próbáljátok ki bátran!
Hozzávalók:
Piskóta:
2tojás
10dkg cukor
15dkg vaj
3 evőkanál baracklekvár
15dkg liszt
5dkg kakaópor
1 teáskanál sütőpor
Krém:
3,5dl tejszín
10dkg mentolos csokilap
1 evőkanál expressz zselatinpor
Díszítés:
Pár szem eper és mentalevél
Este a tejszínt és a mentolos lapokat kevergetve felforraltam, kihűtöttem. A hűtőben hagytam egy éjszakán át összeérni.
A tojásokat a cukorral és a vajjal habosra kevertem, majd hozzáadtam a
lekvárt és végül a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet.
Belevegyítettem a csokilap darabokat majd a muffin papírokat félig megtöltöttem a tésztával. 180 fokon kb 12 perc alatt készre sütöttem őket.
A csokoládés tejszínt robotgéppel elkezdtem habbá verni. amikor már félig felverődött, hozzáadtam az expressz zselatinport és kemény habbá vertem. Sima csöves nyomózsákból kúpokat formáztam a tészták tetejére. Negyedbe vágott eperrel és mentalevéllel díszítettem.
Szenzációsan néznek ki! Tetszik a díszítés! :) Nagyon finom lehet. :)
VálaszTörlésAkkor te vagy Gombóc Arúrr testvére (höhö) Nagyon jól néznek ki, tuti nagyon finom.
VálaszTörlésÉn is csak azt mondhatom róluk, hogy csodálatosan néznek ki! El tudom képzelni, milyen finomak lehetnek :-)
VálaszTörlésÉn se szeretem a mentás csokit (minek vegyem megy drága pínzért, ha fogmosás utáni csokievéssel is elérem ugyanazt az élményt?), de most nem haragudjál már, este 10kor ilyen képekkel kínozni itt a jónépet? :D
VálaszTörlésJajjjjj nekem!!!! Ez valami isteni lehet és milyen csodásan mutat :)
VálaszTörlésKöszi Nektek, tényleg fantasztikusan jók voltak... :-P :-DD
Törléspiskótába baracklekvár? még sose tettem, de miért ne lehetne jó :) imádjuk, hétvégére nagy lekvárfőzést tervezünk, remélem nem lesz ilyen meleg... a receptet már kinéztem :) http://glurl.co/barackos
VálaszTörlés