Oldalak

2017. augusztus 20., vasárnap

Csokoládés-epres torta



Még nyár kezdetének, az eperszezon közepének a termése ez a csokitorta.
 
A recept itt található, a kedvenc csokitortám leírása alapján. A belsejében a csokikrém zamatos eperdarabokat rejt és a bevonat ezúttal csokoládé ganache volt.
 
Csokolédé ganache: 1 dl tejszínt felforraltam és 11dkg étcsokoládét törtem bele. Addig kevergettem, amíg egynemű és selymes lett. Akinek nem elég édes, az egy evőkanál mézzel is gazdagíthatja. Ezzel vontam be - kenőkés segítségével - a már betöltött és lehűtött tortát.
 
Szerintem itt nem is fontos a tökéletesre elkent felület, lehet kicsit kócosra hagyni a bevonatot, meghagyni imitt-amott a kenőkés nyomát - ettől nagyon csábító lesz.
 
A ganache előnye a magában, gőz felett olvasztott étcsokoládéval szemben, hogy nem törik szeleteléskor, mert a hozzáadott tejszín meglágyítja a textúráját.
 
Próbáljátok ki magában, vagy gyümölccsel gazdagítva. Aki nem akarja vajjal-margarinnal készíteni a krémet (bár ez esetben ez egyáltalán nem vajas jellegű töltelék, nagyon finom!), az a vajat helyettesítheti 3 dl keményre vert tejszínnel is.

7 megjegyzés:

  1. Csodás ez a torta és igen finom lehetett! Ezt a bevonót legközelebb tesztelem, köszi:-))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép torta! Jó ötlet ez a tejszínes csokimáz változat. Én is kipróbálom majd, ha legközelebb hasonló valamit sütök :-) Köszi a jó ötletet :-)

    VálaszTörlés
  3. Fantasztikusan néz ki! Kár, hogy véges az eperszezon!

    VálaszTörlés
  4. Csodálatos torta! Nagyon guszta az eper a csokoládéval. És nagyon finom is. :)

    VálaszTörlés
  5. A csokival és az eperrel nem is történhet jobb dolog, minthogy egy ilyen fincsi tortaként végezzék ;)
    :)

    VálaszTörlés
  6. A csoki és az eper nálam is nyerő páros, szuper lett a tortád!

    VálaszTörlés