Még nyár kezdetének, az eperszezon közepének a termése ez a csokitorta.
A recept itt található, a kedvenc csokitortám leírása alapján. A belsejében a csokikrém zamatos eperdarabokat rejt és a bevonat ezúttal csokoládé ganache volt.
Csokolédé ganache: 1 dl tejszínt felforraltam és 11dkg étcsokoládét törtem bele. Addig kevergettem, amíg egynemű és selymes lett. Akinek nem elég édes, az egy evőkanál mézzel is gazdagíthatja. Ezzel vontam be - kenőkés segítségével - a már betöltött és lehűtött tortát.
Szerintem itt nem is fontos a tökéletesre elkent felület, lehet kicsit kócosra hagyni a bevonatot, meghagyni imitt-amott a kenőkés nyomát - ettől nagyon csábító lesz.
A ganache előnye a magában, gőz felett olvasztott étcsokoládéval szemben, hogy nem törik szeleteléskor, mert a hozzáadott tejszín meglágyítja a textúráját.
Próbáljátok ki magában, vagy gyümölccsel gazdagítva. Aki nem akarja vajjal-margarinnal készíteni a krémet (bár ez esetben ez egyáltalán nem vajas jellegű töltelék, nagyon finom!), az a vajat helyettesítheti 3 dl keményre vert tejszínnel is.
Csodás ez a torta és igen finom lehetett! Ezt a bevonót legközelebb tesztelem, köszi:-))
VálaszTörlésNagyon szép torta! Jó ötlet ez a tejszínes csokimáz változat. Én is kipróbálom majd, ha legközelebb hasonló valamit sütök :-) Köszi a jó ötletet :-)
VálaszTörlésFantasztikusan néz ki! Kár, hogy véges az eperszezon!
VálaszTörlésCsodálatos torta! Nagyon guszta az eper a csokoládéval. És nagyon finom is. :)
VálaszTörlésA csokival és az eperrel nem is történhet jobb dolog, minthogy egy ilyen fincsi tortaként végezzék ;)
VálaszTörlés:)
A csoki és az eper nálam is nyerő páros, szuper lett a tortád!
VálaszTörlésKöszi csajok! ❤️
Törlés