Tombol a nyáriszünet, mégis az iskolai uzsonnásdoboz jutott eszembe erről a süteményről, amit hosszú hallgatás után osztok meg. Mert milyen jól is mutatna a sulis dobozkában egy üveg kakaó társaságában. :-)
Suli hiányában reggelire, tízóraira, ebédre, uzsonnára, vacsorára fogyasztották a lányok, illetve amíg el nem fogyott.... :-)
A recept roppant egyszerű: bolti leveles tésztából készült. Egy régi sütiskönyvemben kelt tésztával szerepel, abból is kibróbálom majd.
Szívből ajánlom mindenkinek! :-)
Hozzávalók (nekem 32 db jött ki belőle):
1 csomag leveles tészta (50dkg)
1 db tojás
16 db sárgabarack
Nádcukor
Fahéj
- A kiengedett tésztát lisztezett felületen ~2 mm vékonyra nyújtottam.
- A tésztalapot négyzetekre osztottam.
- Minden négyzetet bevágtam a négy saroktól úgy, hogy a vágások egymást nem érjék el.
- Felvert tojással lekentem a bevágott lapokat.
- Minden lap közepébe egy lefordított, fél sárgabarack került.
- Tojással lenentem, nádcukorral megszórtam, fahéjjal meghintettem a kész forgókat.
- ~190 fokon barnára sütöttem.
Csak most látom, Petra lányom mindegyik tetejére tett egy-egy csokicseppet! :-DD
Na, ez is jöhetne. Van is itthon vajas tésztám. Nagyon jó ötlet. Képzeld én melegszendvics sütőben szoktam sütni a vajas tésztából almás batyut. Nálunk a párolt alma nagy kedvenc, de bármivel isteni.
VálaszTörlésNagyon finom lehetett. Szívesen megkóstolnám.
VálaszTörlésLuca, leveles tészta szendvicssütőben? :-O
VálaszTörlésKiolajozod előtte a sütőt?
Milyen vékonyra nyújtod és
mennyi ideig sütöd? :-)
Ez nagyon finom! Én szilvalekvárral készítettem. :)
VálaszTörlés