Még 2015-ben osztottam meg ennek a tortának a receptjét, amit azóta is sokszor és nagy sikerrel készítek. Most Veronikám 14. szülinapjára készült még októberben.
Szeretem ezt a díszítési technikát: bevonom a tortát olvasztott fehér csokoládéval, majd gyorsan - mielőtt megkötne - olvasztott étcsokoládéval csíkozom meg egy erre a célra tekert papírtölcsérből. Aztán gyorsan késheggyel, vagy hústűvel belehúzok két irányba a csíkokba, ez adja a különleges mintát.
A zöld lapok a szélén színes ostyalapok, olyasmi mint amire képeket nyomtatnak a cukrászdákban. De ez ízesített - almás - Bécsből kaptunk egy csomagot ajándékba. Nemrég fedeztem fel, hogy mennyire feldobja a tortát, ha a szélére tördelek belőle. :-)
Az Eszterházy torta mindig telitatlálat, akár Karácsonyra is elkészülhet - esetleg az étcsokoládéból lehetne stilizált fenyőfákat, vagy hópelyheket rajzolni rá. :-)
Csak most vettem észre a gyönyörűséges tortádat, vagyis Veronikáét. Nagyon finom lehetett! Isten éltesse sokáig, így utólag!
VálaszTörlésÉn még nem próbálkoztam meg Eszterházy tortával, talán majd egyszer...
Csodás tortát készítettél, Veronikát Isten éltesse sokáig !
VálaszTörlésIsten éltesse Veronikát! Gyönyörű tortát kapott.
VálaszTörlésNagyon finomságos lehetett ez a szép torta! :) Marisz
VálaszTörlésSzépséges tortát készítettél Veronikának! Isten éltesse sokáig!
VálaszTörlésBoldog, békés karácsonyt kívánok Nektek!
Nagyon boldog karácsonyt kívánok neked, és kedves családodnak!
VálaszTörlésCsodaszép a torta, mint már megszokhattuk tőled. :)
VálaszTörlésÁldott Karácsonyt kívánok sok szeretettel neked és az egész családnak. :)
Köszönöm mindenkinek és viszont kívánom a békés, boldog ünnepet! :-)
VálaszTörlés