- A belinkelt mákos kalács recepten az alábbiakat változtattam:
- Friss élesztő helyett 1 csomag instant élesztőt használtam sikerrel.
- A porélesztő miatt én hagytam fél óra kelesztési időt, erre az eredeti recept szerint nem volt szükség.
- A mák mellé ~10 dkg kiolvasztott, magozott meggyet is használtam. A magozáskor keletkezett meggylével is meglocsoltam a darált mákot az olvasztott vaj mellett.
Nem mondom, hogy mostantól sohasem sütök bejglit, de ez a recept sokkal egyszerűbb, gyorsabb, jóval kevesebb vesződéssel jár és ugyanolyan finom. Emellett dekoratívabb is.
Egy baj volt csak vele... férjem megjegyezte: "Remélem kireped ez is! ?Mert csak úgy a jó."
Jelentem, nem tette....de így is elfogyott. :-DDD
Nagyon szép lett, kívül belül egyaránt!
VálaszTörlésNagyon szép lett, imádok minden mákost, ha elérném megdézsmálnám!
VálaszTörlésNagyon szép és finom lehetett ! Ha korábban látom lehet hogy tettem volna egy próbát, bár bejglim is elfogyott hamar elfogyott😊
VálaszTörlésCsodálatos! Boldog, egészségben gazdag új évet kívánok!
VálaszTörlésNa, milyen jó beigli-pótló ötlet! Gyönyörű lett. Boldog újévet kívánok!
VálaszTörlés