Egy könnyű és roppant egyszerű nyári desszert sárgadinnye-imádóknak:
Hozzávalók:
1 sárgadinnye
1 csomag Gála vaníliás pudingpor
5 dl tej
0,5dl muskotályos bor
A sárgadinnyét éles, rövid pengéjű késsel cikkcakkban körbevágtam úgy, hogy minden egyes vágásnál a nyeléig belenyomtam a kést - így mikor körbeértem és kicsit megmozgattam szépen kettévált és két cakkozott szélű féldinnyét kaptam. A magokat kikapartam és karalábévájóval - amit nemrég a Karibi tortámhoz szereztem be - félgömb alakokat vájtam a dinnye húsából. Párat félretettem a díszítéshez, a többit visszadobáltam a már üres dinnyehéjakba és nyakon öntöttem egy kis muskotályos borral, majd a készre kevert Gála pudinggal. (A dinnye nagyságától függ, hogy kelleni fog-e az összes kikevert puding. ) Rátettem a díszítésnek szánt dinnye-félgömböket, jól behűtöttem és már tálalhattam is.
A férjem egy ültő helyében bepucolta az egyik fél dinnyehéj tartalmát... :-)))
Én is imádom a sárgadinnyét, csak nálunk még később lesz a szezonja:)
VálaszTörlésSzeretem a sárgadinnyét minden mennyiségben jöhet.Nagyon gusztusosan tálaltad!!!!!!!!
VálaszTörlésDe jól néz ki!:)
VálaszTörlésNagyon ötletes, mutatós desszert! És nem mellékesen finom!- sárgadinnye mindig jöhet nálunk is.
VálaszTörlésFantasztikus ötlet!!!
VálaszTörlésKöszi mindenkinek, sárgadinnye-imádóknak kötelező kipróbálni! :-)))
TörlésIpari mennyiségben tudnék sárgadinnyét enni :))) Szerintem ezt a pudingos verzióját is ... :D
TörlésSzuper finom lehet.
VálaszTörlésJujj, ezt én is bepucolnám:)
VálaszTörlésKöszi Nektek! :-)
TörlésNagyon jó az ötlet,kipróbálós!!
VálaszTörlés