A már bemutatott Blaha Lujza tortás bejegyzésem folytatása következik most. Ma megmutatom, hogy milyen recept szerint készítettem a torta mellé islereket különböző lekvárokkal töltve, más-más csokoládéval bevonva.
A fehér csokoládéval bevont islereket cukkinis ananászlekvárral töltöttem. Ezt a különleges és finom dzsemet Haninál olvastam még augusztusban és akkor el is készítettem magunknak is. Nagyon finom!
Az étcsokoládés változatok szilvalekvárral voltak megtöltve.
A tejcsokoládéval áthúzott korongokat szintén saját főzésű sárgabarackdzsemmel töltöttem.
A tejcsokoládéval áthúzott korongokat szintén saját főzésű sárgabarackdzsemmel töltöttem.
Nem is tudnék választani, mindegyik nagyon finom volt. :)
Hozzávalók:
Tészta:
25dkg liszt
16dkg vaj
7,5dkg porcukor
1 tojássárgája
Fél csomag vaníliás cukor
Fél citrom reszelt héja
Egy csipet só
Töltelék:
Tetszés szerint lekvárok, gyümölcsízek
Bevonóanyag:
Tetszés szerinti csokoládé gőz felett olvasztva, olajjal hígítva
A fehércsokoládés és tejcsokoládés bevonatú islereket étcsokoládéval, míg az étcsokoládésokat fehércsokoládéval spieneltem, fokozva ezzel a sütemény küllemét.
Egy napot legalább állni kell hagyni az islereket, hogy jól átpuhuljanak a tésztakorongok a lekvártól és a csokoládétól.
Ilyenek voltak az islerek a Blaha Lujza torta mellett |
Hú, de milyen jól néznek ki! A fehér csokis nagyon izgat, lehet beteszem a karácsonyi sütik listájára:-)
VálaszTörlésAnnyira szépek:) Kérek!!!!
VálaszTörlésJesszusom, melyiket válasszam?! A cukkinis ananászlekvárosat azért, mert nagyon izgat ez a párosítás (el nem tudom képzleni az ízét, ezért meg kell kóstoljam!), a szilvalekvárosat azért, mert imádom a szilvalekvárt!!! A sárgabarackosat azért, mert azt is szeretem! Te jó ég! Még szerencs, hogy nincs több fajta! Már a kóstolás gondolatától híztam 2 kg-t!!!...:)
VálaszTörlésA cukkinis ananászlekvár nem semmi; na de ezek a gyönyörű islerek! Mi egyszer ettünk Ischl-ben - semmi különös; a csomagolás viszontbombázó volt, szerintem kétszer annyiba került, mint maga az ischeler. Nagyon szeretem, de még soha nem készítettem. Na de majd most ...
VálaszTörlésHú, csorog a nyálam. Muszáj csinálnom valamikor....
VálaszTörlésNagyon szépek lettek! Karácsonyra mindig dupla adag islert kell sütnöm, annyira szeretik nálunk.
VálaszTörlésEzeket szépen végig tudnám kóstolni, de az ananász lekvárosra lennék leginkább kíváncsi :)
VálaszTörlésKöszönöm lányok! :) Látom többeteket a cukkinis lekvár izgat, érdemes egyszer kipróbálni mert egyszerűen elkészíthető, különleges és nagyon finom! Ráadásképp fantasztikusan harmonizált a fehércsokival...:-P
TörlésÓÓÓÓ de ügyes vagy, ezek az islerek remek művek, a torta meg a kedvencem de ezt már a tortánál említettem:))
VálaszTörlésÉn sem tudnék választani, mindegyikből szívesen kóstolgatnék, mutatósak és finomak! :)
VálaszTörlésCsodás kavalkád, ennyi finom linzert még nem láttam egy helyen. Biztos készítek, ha nem is ennyifélét:)
VálaszTörlésNehezen tudnék választani, így mindet megkóstolnám :)
VálaszTörlésCsodásan festenek. Bizony én is mindet végigkóstolnám
VálaszTörlésAnnyira szépek! S nem csak kívül, belül is különböznek. Odavagyok tőlük:-)
VálaszTörlésKüldöm mindenkinek szanaszéjjel a kóstolót....! :)
TörlésKedves Zsuzsi! Húsvétra elkészítettem, és nagyon-nagyon ízlik mindenkinek! Köszönöm a receptet! A blogomra is hamarosan felkerül (természetesen Rád való hivatkozással). :)
VálaszTörlésEzek a kis sütik is nagyon tetszenek. Olyan mutatósak és mindet megkóstolnám !
VálaszTörlésMindegyik fincsi volt! ;-)
TörlésKedvet kaptam kipróbálni, de sütőpor nem kell a tésztába?
VálaszTörlésNem szoktam használni bele sütőport, mert akkor nem lesz szép a formája. A linzer tésztában a lazító anyag a zsiradék. Sok sikert hozzá! :-)
Törlés