Oldalak

2013. április 16., kedd

Ibolyakrémes muffin, azaz megkóstolni egy illatot...(Blogkóstoló 8.)



Mint azt az előző bejegyzésemben jeleztem, a 8. Blogkóstoló játékra még egy poszttal készültem. Amikor megláttam a Mézeskalács konyha blogon az Ibolyakrémes mini muffin bejegyzést, tudtam, hogy el kell készítenem! :)

És hogy miért írtam azt, hogy ez egy 4 az 1ben bejegyzés lesz? : 
  • készítettem  ibolyás cukrot
  • kandírozott ibolyát
  • házilag krémsajtot
  • és természetesen magát a muffint :)







1. Ibolyás cukor: 

Az itt található bejegyzés alapján ibolyasziromból és kristálycukorból készítettem. Zárt tégelyben tároltam 3 hétig, mindennap felráztam majd ledaráltam.

2. Kandírozott ibolya:

Ibolyaszirmokat szedtem a zöld rész nélkül, egyenként megkentem őket tojásfehérjével, porcukorba forgattam majd megszárítottam őket.



3. Házi készítésű krémsajt tejfölből:

Mézeskalács leírása alapján : "A tejfölt egy tiszta textil zsebkendőbe borítottam, összecsomóztam a csücskeit és fellógattam egy lábas fölé a konyhában. Így hagytam csöpögni 2 órát, majd zsebkendőstől áttettem egy szűrőbe. A gyorsabb csöpögés érdekében súlyt tettem rá. Jelen esetben egy zárt üveg meggybefőttet. Szűrőstől visszatettem a lábas fölé és nyugton hagytam még egy órát"
Tökéletes állagú végeredményt kaptam! :)



4. Ibolyakrémes muffin:

A recept itt található, könnyen követhető. Annyin változtattam csupán, hogy a muffin-kapszlik megtöltése után egy kevés tésztát lilára színeztem és azokból nyomtam még a megtöltött formák közepébe, hogy fokozzam a látványt. :) 

Egy kellemes ízű muffin lett a végeredmény, aminek krémjében finoman fellelhető az ibolya aromája. Tényleg olyan íze van mint amilyen az illata, valóban megkóstolható a virág által kibocsátott illatfelhő...




19 megjegyzés:

  1. Ez ám a nem semmi, még jó, hogy most nőnek az ibolyák a kertben, a cukorhoz, és a kandírozáshoz is megjött a kedvem!

    VálaszTörlés
  2. Ez gyönyörű lett! El tudom képzelni, milyen jó lehet beleharapni az illatba :-)))

    VálaszTörlés
  3. Ó, milyen szépek lettek!!! Na erre a sütire pont nem gondoltam volna:) Nálunk mostanra lettek olyan gyönyörű mosolygósak az ibolyák, hogy ismétlésre csábítanak. Most aztán meg már pláne, hogy kigyönyörködtem magam a fotóidban. Mindenképpen ki kell próbálnom ezeket a cukorba öltöztetett sziromcsodákat.

    VálaszTörlés
  4. A kandírozást már jó ideje tervezem. Tele a kert ibolyával, de időm semmire sincs:( Jó ötlet volt a lila belső a sütiknél, nagyon mutatósak lettek. Rendesen megkóstoltad a kisorsolt blogot, az már biztos:)

    VálaszTörlés
  5. Te aztán kihoztad a lehetőségekből a maximumot! Nagyon ügyes vagy :)

    VálaszTörlés
  6. Zsuzsa, nem győzök álmélkodni e gyönyörűség láttán! Nálunk a kertben még csak most kezd az ibolya - "kérek" tőlük néhány virágszirmot

    VálaszTörlés
  7. Szépek lettek nagyon! Én is csináltam kandírozott ibolyát,de száradás után össze zsugorodtak, az amúgy is kicsi virág szirmok((:

    VálaszTörlés
  8. Gyönyörűségesek a muffinjaid kívü-belül, a kandírozott ibolyáid, meg az ibolyás cukrod, minden, minden nagyon szép nálad!
    Szépen tudsz fotózni is!

    VálaszTörlés
  9. A hétvégén én is ibolyáztam, nagyon szép dekoráció a kandírozott ibolya. Igazából tényleg nincs íze,de annál inkább van illata!!!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csilla: remélem láthatom majd milyen finomságokat készítesz az ibolyából! :)

      Marka: csodás volt...hmmm...:-P

      Mézeskalács: köszönöm Neked és még egyszer a fantasztikus recepteket is!:)

      Tejszínhab: köszi! ;-)

      MuskátliBüfé: kíváncsi leszek a Te alkotásaidra is ha "kapsz" szirmot! :))

      Böbe: nekem megtartották az alakjukat, nem tudom mi lehetett a hiba Nálad...

      Marisz: köszönöm szépen!!!

      Judit: megyek is hozzád nézelődni, hátha láthatom hogy mit munkálkodtál! ;-)

      Törlés
  10. Csodás minden, amit készítettél! :) Jól hangzik az ibolyás cukor is, nem beszélve a kandírozott szirmokról, olyanok a képeken, mintha kis marcipán virágszirmok lennének! :) A házi krémsajttal pedig igazán finomak lehettek a kis muffinok! :) Lenyűgöztél megint! :)

    VálaszTörlés
  11. Ibolyás cukrot , kandírozott ibolyát már én is készítettem, az idén nem tudom, hogy lesz-e már rá időm, de ez a muffin csodás, krémbe még nem tettem ibolyát, de olyan mutatós így:)

    VálaszTörlés
  12. Minden nap hazasétálva a munkahelyemről egy gyönyörű "ibolyamező" melett megyek el (vagyis egy olyan telek mellett haladok el nap, mint nap, ami telis tele van ibolyákkal, szinte nem is zöld, hanem lila a kert színe). Eddig csak arra tudtam gondolni, hogy leszedve milyen szépen mutatna otthon egy kis pohárkában ez a gyönyörű kis tavaszi virág. Eszembe sem jutott, hogy ebből bármiféle ehető dolgot lehet készíteni. Ma már ezzel a négy recepttel a zsebemben megyek majd haza...:)

    VálaszTörlés
  13. Micsoda szuper tavaszi hangulatot varázsoltál ezekkel a szépséges mennyei muffinokkal! :) Nagyon ügyesen elkészítetted!

    VálaszTörlés
  14. Szuper bejegyzés :) Teljesen felizgattatok a kandírozott ibolyával :)

    VálaszTörlés
  15. Csodás! Imádom az ibolyát, így is úgy is....

    VálaszTörlés
  16. Gyönyörűséges minden ebben a 4 az 1ben bejegyzésben. :) Nálunk lassan elhervad az ibolya, idén sem készítettem belőle sajnos semmit, pedig tervben volt ám. :) A cukorra várós 3 hét, olyan hosszú. :) Isteni illata lehet annak a cukornak. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hankka: köszi szépen! :))
      Kati: akkor Te már ismered ezt a csodás ízt! ;-)
      HetiMenü: ez a gasztro-fertőzés, már a szép virágról is a hasunk jut eszembe! ;-DDD
      Millye: köszi szépen! :))
      Rebarbara: ennek örülök!!! :)
      Wanna: akkor üdv a csapatban! ;-)))
      Csilla: nem baj, majd jövőre kipróbálod! ;-)

      Törlés
  17. Engem is megfogott ez az ízlelhető ibolyaillat :) Jövőre sort kerítek rá, hogy kipróbáljam!

    VálaszTörlés