Kedvenc blogjátékom, a Süss!Alkoss!Díszíts! (SAD) a 15. fordulójához érkezett, amelynek háziasszonya nem más mint Gionetta, a Magyar ízek tárházából. Amikor elolvastam az új témát miszerint...:
...már tudtam, hogy Rákóczi túróst fogok sütni, ugyanis ezer éve vágyom rá. :) Kezembe akadt a könyvespolcomon egy 1990-ben kiadott "A fenséges túró" című könyv Oriskó Ferenctől, amely szerint a benne található recept Rákóczi János, az egyik leghíresebb magyar szakács eredeti receptje.
Egy biztos, hogy irtó finom volt és számomra meglepő hozzávalót is tartalmazott, a túrótöltelékbe kellett tenni zsemlekockát!
Lefotóztam a receptet, mert elég hosszú, csak sütési időket tenném hozzá a tapasztalatom alapján:
Linzer elősütése: 15 perc 170fokon
Linzer+túrótöltelék együtt sütése: 15 perc 170 fokon
Hab szárítása: 15 perc 100fokon.
Mogyoróval is fotóztam, hogy igaz legyen az ének teljesen! :) |
Bizony ám, ez az igazi! Nem maradt egy kevéske? :)
VálaszTörlésZseniális! Nekem is van Rákóczi túrós receptem (imádjuk, főleg édesapám!), de nagyon örülök annak, hogy az eredeti recept is nálam lesz. Biztosan kipróbálom:)
VálaszTörlésEz gyönyörű lett! Én egyszer sütöttem, de a hab nem lett szép a tetején, elment a kedvem tőle. Teszek majd még egy próbát:-)
VálaszTörlésHmmm, jöhetne egy fél tepsivel, mivel imádjuk :)) Érdekes a zsemle a túróban, eszembe nem jutott volna :)
VálaszTörlésNagyon szép lett! :)
VálaszTörlésSzeretjük mi is, csak sajnos elég ritkán készítem.
Férjúr ma Békés megyében melózik, átküldöm hozzád egy kis kóstolóért :-)))) Istenien néz ki, mint mindig!
VálaszTörlésTényleg csodás lett, hogy fincsi az nem kértséges! Én még sosem készítettem Rákóczi-túróst (sem) ... :)
VálaszTörlésGyönyörű lett! És még milyen finom is lehet... :-D
VálaszTörlésMesés lett - és imádom, hogy a tészta olyan vékony!
VálaszTörlésRemekeltél ezzel a sütivel(is)!
VálaszTörlésÉn még soha nem készítettem. Egyszer ettem életemben és az nem esett jól valamiért.
Talán el kellene felejtenem, és kipróbálni.
Talonba teszem a receptedet - illetve Rákóczi János receptjét.
Azta mindenit, de megennék belőle pár kockát, ha lehetne...:) Nagy kedvencem!
VálaszTörlésSzuper lett! Szivesen megkóstolnám.
VálaszTörlésKöszönöm Nektek, örülök, hogy ilyen sokatoknak tetszik ez a finomság!
TörlésMarisznak remélem lesz módja megkóstolni újra, hogy elfelejtse a rossz élményét! ;-))
És még mogyorót is tettél a tetejére, hogy teljesen "dalhű" legyen! :) Eredeti vagy sem, mindenesetre nagyon-nagyon guszta, én is jó régen sütöttem már! :)
VálaszTörlésNagyon szép lett! Az már biztos, hogy jó a habos süti!
VálaszTörlésMekkora kisbarackotok van már! Maholnap érik:-)
Gyönyörű szép lett, megkóstolnám, annak ellenére, hogy nem igazán kedvelem:) Bár én magam még sosem sütöttem, pont azért mert nem kedvenc. Megyek megnézem a SAD határidejét, nehogy lemaradjak:)
VálaszTörlésFenséges hmmmm :) kérek belőle! :)
VálaszTörlésMivel a feladatot 120%-an teljesítetted, küldhetsz nekem próbadarabot! ;-) Köszönöm a játékot! :-))
VálaszTörlésKöszi lányok, Gionetta - nyithatod az ablakod!! ;-))
Törlés