A ma hozott tortának ugyan margarinos a tölteléke, de annyira könnyed és finom a hozzákevert gesztenyemasszától és vaníliás pudingtól, hogy senki sem tippelne "vajas krémre" kóstoláskor...:-P
Hozzávalók:
Piskóta:
5 tojás
22 dkg cukor
5 evőkanál víz
13dkg liszt
3dkg kakaópor
Krém, díszítés:
4dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg cukor
1 csomag gesztenye (25dkg)
25dkg margarin
Fél tábla étcsokoládé
Kevés olaj
Ízlés szerint rum vagy rumaroma
A piskótához a tojásokat szétválasztom, a fehérjékből kemény
habot verek. A sárgáját habosra keverem a cukorral és vízzel, majd
hozzáadom a liszttel elkevert kakaóport. A fehérjehabot falapáttal,
óvatosan a tésztába vegyítem. Zsírozott-lisztezett 24cm-es kerek tortaformában 180fokon
35-40 perc alatt készre sütöm (tűpróba!).
A krémhez tejből, cukorból, pudingporból sűrű krémet főzök, kihűtöm. A margarint meglágyítom, habosra keverem, majd hozzáadom az áttört gesztenyemasszát és a pudingot. Rummal ízesítem a krémet.
A krémhez tejből, cukorból, pudingporból sűrű krémet főzök, kihűtöm. A margarint meglágyítom, habosra keverem, majd hozzáadom az áttört gesztenyemasszát és a pudingot. Rummal ízesítem a krémet.
A tortapiskótát három lapba vágom, a krémmel megtöltöm a lapokat, bevonom az oldalát és a tetejét is. Dermesztés után gőz felett olajjal olvasztott csokoládéval vonom be a tetejét.
Tetszés szerint díszítem. Most gesztenyemasszából korongokat és golyócskákat készítettem, azokkal, valamint fehérjehabbal dekoráltam a tortát.
Nem ér kora reggel ilyesmivel izgatni..... szivesen megkóstolnám. Nagyon szép lett!
VálaszTörlésNagyon szép , mint mindig:))
VálaszTörlés- ... hiába aki tud az tud!!!!!!!!!
Hogy ez milyen pompásan díszített!!
VálaszTörlésGyönyörű lett!:)
VálaszTörlésAz Erdélyi Konyhás hétvégén rájöttem íylik a gesztenzemassza, így megkóstólnám:) Csodaszép:)
VálaszTörlésJajj, de nagyon szép! Imádom a gesztenyetortákat :)
VálaszTörlésEz aztán kedvemrevaló nagyon szeretem a gesztenyekrémet! Nagyon szép és finom!
VálaszTörlésEzt a krémet mi is nagyon szeretjük, próbáld ki igazi vajjal -mennyien krémes. Nagyon szép lett a torta, beleharapnék :)
VálaszTörlésNagyon guszta :D
VálaszTörlésFincsi lehet a gesztenyés krémmel!
VálaszTörlésElkészítettem a keresztlányom szülinapjára a kedvenc csokis tortádat, csak tettem meggyet is a krémbe, nagyon finom volt! Köszi:-)
Jaj, de gyönyörűséges, de finomságos!!!
VálaszTörlésGyönyörű:) Imádjuk a gesztenyés sütiket, ezt is szívesen tesztelném:) Nagyon szép a díszítés is, mint mindig:)
VálaszTörlésGyönyörű a torta, nagyon mutatós és biztosan nagyon finom is! :) Szeretem a gesztenyét, kipróbálós lesz! :)
VálaszTörlésCsodálatos! Azok a korongok milyen egyediek, szuper!
VálaszTörlésEszméletlen szép lett a tortád! én is szeretném :)
VálaszTörlésProfesszionálisan díszítetted! Nagyon finomnak tűnik! :)
VálaszTörlésLuca: legközelebb kora délután izgatlak majd ilyesmivel...;-D
TörlésMónika: köszönöm, mindig örülök ha tetszik neked egy tortám! :)
Anazar: köszi!!
Flóra: Neked is!!
Kati: akkor ez pont jó recept, hogy így is megkóstolhasd! ;-)
Janka: tudtam én azt...;-DD
Éva: köszi! :)
Tejszínhab: legközelebb vajjal próbálom ki! :)
Vöröskaktusz: köszi! :)
HajniZoli: remélem lesz poszt a tortáról és láthatom! :)
Marisz: :-))))
Hankka: remélem ízleni fog!
MuskátliBüfé: hirtelen ötletként jöttek a korongok és ezek az ötletek a legjobbak...:)
Millye: ennek örülök!! :))
Vicuska: köszi Neked is, és tényleg nagyon finom volt! :)))
Ez a torta is csodaszép, és biztos finom is. A gesztenyét nagyon szeretjük, tehát ez a torta is hamar elfogyna nálunk.
VálaszTörlésÖrülök, hogy ez is tetszik! :)
TörlésEz a tortád nagyon megfogott... Csodás!
VálaszTörlésErősen gondolkodom rajta... Én annyira nem vagyok profi tortailag mint te, de sütöttem már egyet-kettőt, azok elég szépek lettek. Mit gondolsz, meg tudnám én ezt így csinálni? Annyira ünnepélyes, hogy ezt el tudnám képzelni vasárnap.
VálaszTörlésPersze hogy megtudod csinálni Roza! :)
TörlésHű de nagyon guszta! Csak most láttam meg. Kipróbáltam a csokikrémed is ezt is ki fogom :)
VálaszTörlésRemélem ez is ízleni fog! :)
TörlésJól olvasom nem kell sütőpor se szódabikarbóna sem a piskótába?Vagy csak kimaradt?
VálaszTörlésIgen, jól olvasod, sosem teszek bele egyiket sem és mindig szép magas lett.
TörlésNagyon jol nez ki kiprobalom
VálaszTörlés