Oldalak

2013. július 6., szombat

Gesztenyetorta főtt krémmel - egy újabb nagy kedvencünk


A ma hozott tortának ugyan margarinos a tölteléke, de annyira könnyed és finom a hozzákevert gesztenyemasszától és vaníliás pudingtól, hogy senki sem tippelne "vajas krémre" kóstoláskor...:-P

Hozzávalók:
Piskóta:
5 tojás
22 dkg cukor
5 evőkanál víz
13dkg liszt
3dkg kakaópor

Krém, díszítés:
4dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg cukor
1 csomag gesztenye (25dkg)
25dkg margarin
Fél tábla étcsokoládé
Kevés olaj
Ízlés szerint rum vagy rumaroma

A piskótához a tojásokat szétválasztom, a fehérjékből kemény habot verek. A sárgáját habosra keverem a cukorral és vízzel, majd hozzáadom a liszttel elkevert kakaóport. A fehérjehabot falapáttal, óvatosan a tésztába vegyítem. Zsírozott-lisztezett 24cm-es kerek tortaformában 180fokon 35-40 perc alatt készre sütöm (tűpróba!).
A krémhez tejből, cukorból, pudingporból sűrű krémet főzök, kihűtöm. A margarint meglágyítom, habosra keverem, majd hozzáadom az áttört gesztenyemasszát és a pudingot. Rummal ízesítem a krémet.
A tortapiskótát három lapba vágom, a krémmel megtöltöm a lapokat, bevonom az oldalát és a tetejét is. Dermesztés után gőz felett olajjal olvasztott csokoládéval vonom be a tetejét.
Tetszés szerint díszítem. Most gesztenyemasszából korongokat és golyócskákat készítettem, azokkal, valamint fehérjehabbal dekoráltam a tortát.

27 megjegyzés:

  1. Nem ér kora reggel ilyesmivel izgatni..... szivesen megkóstolnám. Nagyon szép lett!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép , mint mindig:))
    - ... hiába aki tud az tud!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  3. Hogy ez milyen pompásan díszített!!

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörű lett!:)

    VálaszTörlés
  5. Az Erdélyi Konyhás hétvégén rájöttem íylik a gesztenzemassza, így megkóstólnám:) Csodaszép:)

    VálaszTörlés
  6. Jajj, de nagyon szép! Imádom a gesztenyetortákat :)

    VálaszTörlés
  7. Ez aztán kedvemrevaló nagyon szeretem a gesztenyekrémet! Nagyon szép és finom!

    VálaszTörlés
  8. Ezt a krémet mi is nagyon szeretjük, próbáld ki igazi vajjal -mennyien krémes. Nagyon szép lett a torta, beleharapnék :)

    VálaszTörlés
  9. Fincsi lehet a gesztenyés krémmel!
    Elkészítettem a keresztlányom szülinapjára a kedvenc csokis tortádat, csak tettem meggyet is a krémbe, nagyon finom volt! Köszi:-)

    VálaszTörlés
  10. Jaj, de gyönyörűséges, de finomságos!!!

    VálaszTörlés
  11. Gyönyörű:) Imádjuk a gesztenyés sütiket, ezt is szívesen tesztelném:) Nagyon szép a díszítés is, mint mindig:)

    VálaszTörlés
  12. Gyönyörű a torta, nagyon mutatós és biztosan nagyon finom is! :) Szeretem a gesztenyét, kipróbálós lesz! :)

    VálaszTörlés
  13. Csodálatos! Azok a korongok milyen egyediek, szuper!

    VálaszTörlés
  14. Eszméletlen szép lett a tortád! én is szeretném :)

    VálaszTörlés
  15. Professzionálisan díszítetted! Nagyon finomnak tűnik! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Luca: legközelebb kora délután izgatlak majd ilyesmivel...;-D
      Mónika: köszönöm, mindig örülök ha tetszik neked egy tortám! :)
      Anazar: köszi!!
      Flóra: Neked is!!
      Kati: akkor ez pont jó recept, hogy így is megkóstolhasd! ;-)
      Janka: tudtam én azt...;-DD
      Éva: köszi! :)
      Tejszínhab: legközelebb vajjal próbálom ki! :)
      Vöröskaktusz: köszi! :)
      HajniZoli: remélem lesz poszt a tortáról és láthatom! :)
      Marisz: :-))))
      Hankka: remélem ízleni fog!
      MuskátliBüfé: hirtelen ötletként jöttek a korongok és ezek az ötletek a legjobbak...:)
      Millye: ennek örülök!! :))
      Vicuska: köszi Neked is, és tényleg nagyon finom volt! :)))

      Törlés
  16. Ez a torta is csodaszép, és biztos finom is. A gesztenyét nagyon szeretjük, tehát ez a torta is hamar elfogyna nálunk.

    VálaszTörlés
  17. Ez a tortád nagyon megfogott... Csodás!

    VálaszTörlés
  18. Erősen gondolkodom rajta... Én annyira nem vagyok profi tortailag mint te, de sütöttem már egyet-kettőt, azok elég szépek lettek. Mit gondolsz, meg tudnám én ezt így csinálni? Annyira ünnepélyes, hogy ezt el tudnám képzelni vasárnap.

    VálaszTörlés
  19. Hű de nagyon guszta! Csak most láttam meg. Kipróbáltam a csokikrémed is ezt is ki fogom :)

    VálaszTörlés
  20. Jól olvasom nem kell sütőpor se szódabikarbóna sem a piskótába?Vagy csak kimaradt?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, jól olvasod, sosem teszek bele egyiket sem és mindig szép magas lett.

      Törlés