Oldalak

2013. november 16., szombat

Csokoládé mousse tonkababbal á la Rebarbara :)

 

Nagyon szeretem Rebarbara blogját, a Napfény és fűszert, mert csodás képek, különleges receptek várnak ott mindig rám. Onnan szereztem ihletést a tavalyi karácsony tortájához, a pisztáciatortához, most meg egy új különlegesség kacsintott rám a blogon. 
 
Nagyon sok helyen olvastam már méltatni a tonkabab csokikrémmel alkotott együttesének csodájáról. Rebarbara most finom csokimousse pohárkrémet dobott fel vele és én megkérdeztem, hogy honnan szerezte hozzá a tonkababot. Képzeljétek, volt olyan kedves, hogy küldött nekem kóstolóba néhány szemet, hogy tegyek velük egy próbát! :)

Egy fantasztikus illatú termésről van szó, amely csodálatos aromát ad a csokoládékrémnek. Bővebben itt olvastam róla. 

A pohárkrém receptjét itt találjátok, én csak a díszítéshez használt gyümölcsön változtattam. Pluszban még hozzáadtam egy kis karácsonyi körítést, ugyanis nagy eséllyel belekerül az a finomság az ünnepi menünkbe!

Kedves Rebarbara, igazán megédesítetted ezzel a különleges finomsággal a szombat délutánunkat, köszönöm még egyszer az ajándékodat és a receptet is! :)



11 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet guszta ezekkel a gyümölcsökkel! Nyertem egy blogjátékon tonkababot és eddig egyszer használtam krémbe, pedig milyen jó lenne ilyen poharas desszertbe is! Na jó majd kipróbálom , hogy mikor? Egyszer, de addig megkínálhatnál egy kis kóstolóval:-))

    VálaszTörlés
  2. Ez a recept velem is szembejött mostanában. Nagyon mutatós lett és gondolom, hogy isteni is. Interneten lehet rendelni tonkababot.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szeretem a pohárkrémeket (is); szerintem elegáns édességek! Csodaszép lett! Tonkabab nekem még felderítetlen terület.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva: feltétlenül ajánlom ezt a krémet, csodafinom és hamar összedobható!
      Janka: köszi az infót! Most elleszek egy darabig ezzel a pár szemmel, aztán meglátom, hogy rendelek-e még. :)
      MuskátliBüfé: a blogodon annyi az újítás és úttörő ötlet, hogy Neked kötelező megismerned a tonkababot! ;-))

      Törlés
  4. Nagyon ritkán készítek pohárkrémet, nem is tudom miért, hisz nagyon finom tud lenni, példa ez a csoki mousse is. :)

    VálaszTörlés
  5. Uhhhh ez valami mennyei :) már csak a kinézete is csábító, gondolom az íze is elvarázsolna :)

    VálaszTörlés
  6. Megkóstolnám én is a tonkababos finomságot, magát a babot is:-) nem volt eddig szerencsém hozzá.

    VálaszTörlés
  7. Húh, de jól néz ki! Még sosem ettem eddig tonkababos édességet, egyszer azonban mindent el kell kezdeni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minket mindenesetre elvarázsolt az ízvilága, tegyetek egy próbát Ti is! :))

      Törlés
  8. Már Rebarbaránál is megcsodáltam, és most nálad is ezt a gusztusos pohárkrémet!
    Nekem van tonkababom, már vagy fél éve kaptam a barátnőmtől, de még nem használtam. Félek, hogy elreszelem a kezem - tőlem kitelik :) Érdekes, hogy a tonkababot nem árusítják őrölt formában.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáld csak ki Marisz, a reszelést meg add ki valaki másnak ha tartasz tőle! :))

      Törlés