Végre kész az összes betervezett bejgli és a ráadás is. :) A ráadás nem más mint annak a tervnek a megvalósítása, hogy kicsit többet készítek minden töltelékből és az egyik, bejglinek szánt tésztából egy kisebb pitét, azaz "Ünnepitét" készítek. Szuper lett! Diós, mákos, meggyes és szilvalekváros egyben, azaz igazi ízkavalkád.
A bejgli receptem itt található. Ebből 7 db, 25dkg-mos tészta jön ki, ennyit szoktam belőle egyszerre készíteni. Most annyin változtattam csak, hogy az utolsó tésztát két felé osztottam és kerekre nyújtottam.
Kibéleltem vele egy kerek formát, körkörösen megtöltöttem dió-és máktöltelékkel, szilvalekvárral. A mákba meggyszemeket nyomkodtam.
A tetejének szánt tésztát karácsonyi kiszúróval formáztam és eztán úgy jártam el mint a klasszikus bejgliknél: lekentem tojásokkal, pihentettem, 180 fokon készre sütöttem.
Igencsak csinosra sikeredett :) Én ma gyúrtam be a tésztát, holnap egész nap sütni fogok. Irigyellek, mert te túl vagy már rajta :)
VálaszTörlésJujjjj ez nagyon durván jól néz ki! :) Esetleg nem maradt egy szeletke belőle? :)
VálaszTörlésSzép ez a pite!
VálaszTörlésJanka: akkor jó munkát neked mára! :)
TörlésMillye: bizony már egy morzsa sincs belőle.... :)))
MuskátliBüfé: köszönöm! <3
Én már felcsavartam, most pihennek:-)
VálaszTörlésNagyon jó ebben a formában és biztos lehetsz, hogy nem reped ki.
Akkor tényleg hátra dőlhetsz! ;-) Jó pihenést!
Törlésez a bejglipite isteni lehetett! Nálunk is a bejglitortának nagyobb sikere volt, mint a hagyományos bejglinek.
VálaszTörlésIgen Marisz, az volt, isteni! :) Nekem is nagyon bejött, hogy minden íz együtt volt jó vastag töltelékként!
Törlés