Bizony, bizony időnként én is megkönnyítem a magam életét és trükkökhöz folyamodom. :):
Szóval az úgy történt, hogy még nyáron olvastam Móninál, hogy kipróbálta és nagyon dicsérte a drOetker házi krémes port. Ezt az infót elraktároztam magamnak, hogy egyszer hátha..., de igazából van nekem jól bevált krémes receptem.
A múlt héten kaptam ajándékba készre sütött krémes lapot és a férjem sürgette, hogy csináljak már belőle krémest. Semmi kedvem nem volt, hogy órákig pepecseljek, így az első adandó alkalommal megvettem a Móni által dicsért port.
Nem bántam meg, tényleg finom, selymes és stabil krém lett belőle percek alatt! Több időbe került kartonból kerete szerkesztenem a krémes lap köré mint elkészíteni a krémet.... ;-)
Hozzávalók:
1 csomag Dr. Oetker Házi Krémes krémpor
8 dl tej
8 dl tej
50 dkg mirelit leveles tészta vagy készre sütött krémes lap
4dl tejszín
2 csomag habfixáló
2 csomag vaníliás cukor
1 tortabevonó
A készre sütött krémes lapot kétfelé vágtam, az egyik köré kartonból keretet készítettem. A másiknak a sima felét megkentem gőz felett megolvasztott csokoládéval.
(Mirelit tésztánál: A tésztából 2db 20x 30-as lapot nyújtunk,szilikonos sütőpapírra tesszük és forró, 200 fokos sütőben megsütjük) A
Egy tálban először kemény habbá vertem a tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval. (Azért ezzel kezdtem, hogy ne kelljen a keverőt elmosogatnom :-D) A felvert tejszínt félre tettem egy tálba és a krémes port a 8dl tejjel 3 perc alatt sűrű állagúra kevertem.
A kész krémet a keretbe simítottam. Vártam pár percet és rákentem egyenletesen a tejszínt is.Betettem a hűtőbe dermedni.
A csokival megkent krémes lapot kis kockákra vágtam, ezeket a tejszín tetejére helyeztem. 2 óra pihenés után szeleteltem és tálaltam a süteményt.
Nagyon szépek lettek:))
VálaszTörlésA csokoládé a tetején remek ötlet és milyen széppé varázsolta a krémest !
Ó. Jaj, nekem :D
VálaszTörlésCsodásan néz ki nagyon finom lehet!
VálaszTörlésMeseszép!
VálaszTörlésNekem is nagy kedvencem ez a por, nagyon hasznos tud lenni a sietős napokon. Az előre sütött krémes lapot még nem ismerem. Szépek lettek a krémesek :)
VálaszTörlésNagyon szép lett így lusta asszony módra is, a férjed biztosan elégedett volt:) Nem ismerem ezt a port, gondolom hasonló lehet, mint a pudingpor, sürgős esetekre jól jön.
VálaszTörlésNem néz ki lusta módúnak!!! :D Elegáns!
VálaszTörlésÍgy is csodaszép! Én is jót hallottam erről a porról, Húgaim használják, én még nem vetemedtem rá. De ki tudja... még egy-két hét munka, s már csak az érdekel, minél hamarabb túl legyek a házi munkán:-)
VálaszTörlésJujjjjj imádnám :) gondolom pillanatok alatt elfogyott :)
VálaszTörlésGuszta nagyon! Harapnivaló:)
VálaszTörlésNagyon finomnak néz ki.
VálaszTörlésMóni: köszi és az ötletet is! Nem vagyok híve az ilyen "félkész" dolgoknak, de ez tényleg nagyon finom volt!!
VálaszTörlésTejszínhab: nekünk is... ;-)))
Éva: örülök, hogy tetszik!
MuskátliBüfé: köszi!
Janka: pedig a kész lap a hab a tortán! ;-D
Trollanyu: tényleg egy percek alatt megvan a krém és meglepően JÓ!! :)
Vicuska: köszönöm, a krémes nevében is! :)
Gerdi: most már én is csak ajánlani tudom!
Millye: csak úgy tűntek el a szeletek hipp-hopp...
HajniZoli: ugye? ;-))
Luca: köszi! :)
Hú, de jól néz ki!
VálaszTörlésHűűű, nagyon szép! Köszi a tippet, azért így mennyivel gyorsabb elkészíteni ezt a finom sütit! :)
VálaszTörlésNagyon guszta lett így is! Tetszik! :)
VálaszTörlésKöszi lányok! :)
TörlésGuszta nagyon lusta asszony módra is:)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki! Most már tudjuk, milyet készít a "lusta asszony"! :)
VálaszTörlésKati: örülök, hogy így látod! :)
TörlésMarisz: :-DD egy nagyon lusta asszony....:-D