Veronikám szeptember óta komoly iskolás, így a tortakérései is vele együtt komolyodnak. "Anya, nekem nem kell figurás torta, ne vesződj annyit! Csak álljon a tortám színes lapokból, csokoládés és vaníliás krém legyen benne, a tetején csokibevonat legyen és Smarties cukor, na meg egy hetes. "Csak"..... :-))))
A végeredményt látva abszolút igazat adok neki, egy vidám, csajos torta készült az instrukciók nyomában a konyhámban, ami mindenkinek mosolyt csalt az arcára. A kerek cukorkák pedig varázslatosan gyorsan fogytak el a tetejéről....
Isten éltessen drága kislányom sokáig!!!
Hozzávalók: (18cm átmérőjű tortához)
Piskóta:
5 tojás
5 evőkanál cukor
Ételfestékek
Csokikrém:
1dl tej
12g csokoládés pudingpor
3dkg cukor
8dkg étcsokoládé
Vaníliakrém:
1 dl tej
12g vaníliás pudingpor
4dkg cukor
1 zacskó vaníliás cukor
3dl tejszín
4g zselatin+40g víz
Bevonat:
8dkg étcsokoládé
Kevés olaj
Cukorkák
A színes piskóták készítése itt olvasható részletesen.
Külön láboskákban sűrű krémmé főztem a csokoládé- és a vanília krém hozzávalóit. (A csokisnál az étcsokoládét s már összefőtt pudingba olvasztottam bele)
A zselatint egy kis tálkába mértem, ráöntöttem a vizet, hagytam megduzzadni.
Amikor a krémek kihűltek, a tejszín kemény habbá vertem. A zselatint felolvasztottam és elosztottam a két puding között. Jól elkevertem, majd a kemény tejszínhabot is szétmértem a tálkákba. Óvatos, keverő mozdulatokkal vegyítettem a habot a zselatinos pudingalapokba és készen is volt a két fajta tejszínkrém.
A készre sütött, színes piskótákat váltakozva betöltöttem csoki- és vaníliakrémmel. A tetejére is kentem krémet vastagon. ( A torta oldalát nem vontam be krémmel, szerettem volna ha szépen látszódnak a színes lapok) Fél órát hagytam dermedni a hűtőben.
A csokoládét kevés olajjal gőz felett felolvasztottam és a torta tetejét bevontam vele úgy, hogy az oldalán hagytam csíkokban lefolyni a csokit. Színes Smarties cukrokkal dekoráltam.