Hozom a másik kekszet a "Tükörtojás keksz" mellé, ami szintén nagy sikert aratott kis családom körében a sípályán. :-)
Karácsony környékén sok helyen belebotlottam az ilyen kekszek fotójába és nagyon megtetszettek. Több receptet is elolvastam, az alap itt sem bonyolult: linzertészta felét megszínezni, összecsavarni és szeletelni ,sütni.
A saját, jól bevált linzeremmel készítettem el és nem csalódtam, szép lett a forma, szépek a színek és igazán feldobta a látványt a színes cukorszoknya a szélén.
A saját, jól bevált linzeremmel készítettem el és nem csalódtam, szép lett a forma, szépek a színek és igazán feldobta a látványt a színes cukorszoknya a szélén.
Nem olyan bonyolult elkészíteni mint amilyennek látszik, próbáljátok ki nyugodtan! :-)
Hozzávalók:
30dkg liszt
20dkg vaj
5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
Fél citrom reszelt héja
1 tojássárga
Fél teáskanál sütőpor
Pár csepp piros ételfesték
Színes cukorgyöngyök
- A tészta hozzávalóiból a puha vajjal linzertésztát gyúrtam.
- A tésztát elfeleztem.
- A felébe pár csepp piros ételfestéket dolgoztam bele egy kanál liszttel, hogy ne lágyuljon el a tészta.
- A két eltérő színű tésztát lisztezett deszkán egyforma nagyságúra nyújtottam.
- A fehér tészta felületét kézzel kicsit megvizeztem, rátettem a piros tésztát, összelapogattam.
- Feltekertem, szabályos hengerré formáztam a tésztát.
- Egy darab alufóliára fektettem, kicsit megnedvesítettem a külsejét vizes kézzel és színes cukorgyöngybe hempergettem.
- A cukrokat próbáltam egyenletesen belenyomkodni a felületbe úgy, hogy ne torzuljon a forma.
- Fél órára mélyhűtőbe tettem az alufóliába tekert hengert.
- Éles késsel 3-4mm vastag szeleteket vágtam a hengerből, ezeket tiszta sütőlemezen ~12 perc alatt készre sütöttem.
De jól néz ki! És a táj is csodás lehetett!
VálaszTörlésEzzel már én is szemeztem, de nem jutottam el az elkészítéséig. Gyönyörűen néznek ki a fantasztikus háttér előtt :)
VálaszTörlésde cuki!
VálaszTörlésHú, de nagyon jól néz ki.
VálaszTörlésKöszi lányok! :-)
Törlés