A múltkor mutattam be a Blogkóstoló játékra készült fánkjaimat, amelynek tésztájából más vidám finomság is készült.
Egyszer már próbálkoztam fánknyalóka készítéssel, most csupán a formán változtattam: a lyukas közepű, fehércsokival bevont fánkok gyártásakor keletkezett kicsi, kerek fánktésztákat tűztem pálcikára és így sütöttem ki olajban.
Igazából lehetne egyszerűen kicsi fánkokat szaggatni, majd azokat pálcára tűzni, de én most pálcástól sütöttem ki a kelt tésztát.
A receptet itt találjátok, vagy itt is, készítsetek fánknyalókát! :-)
Tökéletes maradékhasznosítás :) Gondolom, hogy imádták a lányok.
VálaszTörlésGondolom így még a móka kedvéért is mártogattátok! Nálunk biztos hogy az unokák nyakig lekvárosak lennének ha én ilyet csinálnék! Lehet hogy megkísérlem én is elkészíteni:-))
VálaszTörlésDe nagyon ötletes! Jól néz ki, a lányoknak biztos kedvence lett :-)
VálaszTörlésCsuda jó ötlet és fantasztikusan néz ki!
VálaszTörlésKöszönöm mindenkinek, csuda jó móka volt! :-)
Törlésuuuuuuaaah, mekkora ötlet! mártogatós, színes, fánk... csupa tuti dolog egy helyen :)
VálaszTörlésSzuper ötlet!!
VálaszTörlés