A kekszmánia mindig dübörög nálunk és én próbálok változatosan sütni ebben a témában.
Az eperszezon kapcsán valami epres zabkekszben gondolkoztam, így jutottam el egy francia honlapon egy holland kakaóporos zabkekszhez. A puhának leírt keksz tetejére egy szelet epret képzeltem el és tettre is váltottam az elképzelést. Így kaptam eredményül egy valóban puha, istenien kakaós kekszet, melyet a csokicseppek és az eperszeletek emeltek a leg-leg kategória szintjére. :-)
Az eperszezon kapcsán valami epres zabkekszben gondolkoztam, így jutottam el egy francia honlapon egy holland kakaóporos zabkekszhez. A puhának leírt keksz tetejére egy szelet epret képzeltem el és tettre is váltottam az elképzelést. Így kaptam eredményül egy valóban puha, istenien kakaós kekszet, melyet a csokicseppek és az eperszeletek emeltek a leg-leg kategória szintjére. :-)
Próbáljátok ki ti is!
1,5 csésze zabpehely (17dkg)
3/4 csésze liszt (5,4dkg)
1/4 csésze holland kakaópor (3dkg)
3/4 csésze barna cukor (8dkg)
3/4 csésze tej (1,8dl)
1/4 csésze vaj (6dkg)
1 tojás
1 kiskanál sütőpor
1 kiskanál szódabikarbóna
10-12 szem eper
5dkg csokicsepp
A tojást a cukorral habosra kevertem majd hozzáadtam a puha vajat. Fokozatosan a tésztába vegyítettem a száraz hozzávalókat és a csokicseppet. A kész tésztát 20 percig pihentettem, hogy a zabpehely puhuljon. Sütőpapírral fedett lemezre kiskanállal diónyi tésztadarabokat szaggattam. Minden tésztahalom tetejére tettem egy szelet epret.
180 fokon ~10 perc alatt kisütöttem a kekszeket.