Nemrég hallottam egy gyomaendrődi ismerősömtől, hogy angyal csíkot készít Karácsonyra desszertként. Rögtön felcsillant a szemem az izgalmas elnevezés hallatán és még az sem szegte kedvem, hogy a gyönyörű elnevezés egy "egyszerű" mákos tésztát takar.
Az ismerősöm elmondása szerint ez tradícionálisan része környékükön a Karácsonyi ünnepeknek, jól kiegészíti a halászlevet és többféle képpen készítik el:
- házi tésztából a legigazibb mézzel megcsurgatva
- barackdzsemmel tálalva
- szilvakekvárral elkeverve és forró sütőben átsütve - legközelebb ezt próbálom ki!
A házi tészta receptje itt található, érdemes vesződni vele egy keveset, minden képzeletet felülmúl. :-)
Én most a baracklekváros verziót készítettem el, ezzel kívánok minden kedves olvasómnak:
Én is egy egyszerűnek gondolt mákos gubát készítettem. Miért ne? Ki mondja meg, hogy mi az ünnepi?
VálaszTörlésÁldott ünnepeket kívánok az egész családnak.
Nektek is áldott, boldog karácsonyt!
VálaszTörlésSzeretetteljes, áldott Karácsonyt kívánok az egész családnak! :)
VálaszTörlésMi mézzel esszük. És nemcsak angyali csíkként...., aránylag gyakran szerepel a kívánságlistán.
VálaszTörlésBékés, boldog karácsonyt kívánok nektek!
Kissé megkésve kívánok áldott, boldog ünnepeket! :)
VálaszTörlésA mákos tésztát nagyon szeretjük, és mióta kiderült, hogy csontritkulásom van, igyekszem gyakrabban készíteni. Ezt a szilvalekváros-sütős változatát viszont nem ismertem, feltétlenül ki fogom próbálni.