Blogos ténykedésem viszonylag kezdetén, 2012-ben készítettem és posztoltam egy profiterol receptet, amelyet sokféleképpen készítettem el már a családnak. Most újra ezt vettem elő szentestére desszertként - új formában tálalva. A recept itt található.
- egy vastag kartonból tölcsért formáltam
- follpakkal beburkoltam
- vaníliakrémmel vastagon bekentem (a krém receptje a profiterolnál található)
- a megtöltött fánkokat a krémbe tapasztottam (most csokikrémmel töltöttem ennek a tortának a krémje alapján, habtejszínnel készült a krém zselatin nélkül)
- a kimaradt csúcsot habfixálóval és vaníliás cukorral felvert tejszínnel díszítettem
- gőz felett olvasztott étcsokoládéval locsoltam meg
- csokidíszekkel ékesítettem
Nagy volt a lánykáim és a család öröme. :-)
Átfutott az agyamon, hogy megszínezhettem volna zöldre ételfestékkel a tésztaalapot, de ezt végül elvetettem, így is a karácsonyra asszociáltunk mindnyájan. :-))
A képek nem a legjobban, csak úgy kattingattam, nem volt kedvem beállított képpel vacakolni. Így amolyan spontának lettek, ami jól tülrözi a hangulatot - boldog, békés ünnepünk volt, köszönöm. :-)
Nagyon jók a képek, helyesek a lánykáid, és nagyon finom lehetett a torony :-) Ügyesek voltatok!
VálaszTörlésKöszönöm, a nevükben is. :-)
TörlésAztamindenit, de ügyes vagy ! :) Nagyon tetszik !
VálaszTörlésKöszi Malacka, nem is olyan nehéz elkészíteni, mint aminek tűnik. :-) Én a a legtöbbet a kúp kialakításával kartonból vacakoltam. :-D
TörlésSzerintem tökéletes a süti és a képek is :)
VálaszTörlésKöszi Haboska! 😀
TörlésSzégyen-gyalázat részemről, de most nézem vissza a téli működésedet.
VálaszTörlésFenomenális ez a torta, isteni finom lehetett! Az ötletért külön díj jár neked! :D
Köszi Marisz, nagyon finom volt.
TörlésMennyei :) Ámulok és bámulok :)
VálaszTörlés