Szomorú apropóból különfordulót rendezett Márti - a blogszerzőkkel történt előzetes egyeztetés után - a saját blogján. Gasztropajti, azaz Hajdú István László "2016. december 15. óta az égi interneten blogol" - fogalmazta meg Márti fájdalmasan frappánsan. Engedjetétek meg, hogy idézzek még Márti megemlékezéséből:
"Hiányoznak a leírásai, amiktől bizony az volt az érzésed, hogy "csak" beszélget veled, és akár együtt is főzhetnétek, ehetnétek. Tudtad belőlük, hogy a feleségével bensőséges és teljes a kapcsolata. Nézted a képeket, és az volt az érzésed, hogy bele kell harapni, bele kell kanalazni az ételébe, mert az ÉTEL-t láttatta, úgy, ahogy esszük, és úgy, ahogy kívánjuk. A gasztrofotózási tudományát pedig jó szívvel megosztotta velünk, így bárki eltanulhatta a technikákat.....Lássuk be, a Kedvenc Kajáink Kicsiny Konyhánkból cím, a kicsiny konyha kifejezés átvitt értelmét tekintve nagyon szerény. Nagy konyhát vitt, széles spektrumút, ahogyan ő fogalmazott, az antarktiszi kivételével minden nemzet konyhájában otthon volt.
Nos, legyünk otthon mi is Hajdú István László konyhájában! Azzal a vidámsággal válogassunk tőle, ami az írásaiból sugárzott, és olyan jóízűen együk majd az ő receptjei alapján főzött ételt, mintha vele együtt falatoznánk."
Aki "ismerte" őt, vagy aki a bejegyzésem alapján most ismerkedne meg csodálatosan sokszínű konyhaművészetével, bátran készítsen el tőle egy receptet. Márti február 26. éjfélig várja a fotókat és a linkeket az alábbi címen: hogymegtudjuknezni@gmail.com
Most pedig a választásomról: mindenképpen süteményt szerettem volna sütni tőle, hiszen ez áll a legközelebb hozzám. Hosszas válogatás után ráakadtam a Névnapi muffinjára, amely a receptneked oldalon is megtalálható. Szinte sorsszerűnek éreztem, hogy a muffin leírása egy olyan bejegyzésénél található, ahol ír és képeket mutat a családjáról és több kedvenc receptet is megoszt az olvasókkal.
Maga a muffin egy csokis, diós, mazsolás finomság, melyet én egy kis málnával bolondítottam meg, mert a gyermekeim gyümölccsel szeretik a csokis süteményeket.
Isten nyugosztaljon Gasztropajti, az írásaid alapján emléked örökre élni fog! :-(((
Gasztropajti eredeti receptje:
Hozzávalók 18 db. muffinhoz:
150 g. cukor,
200 g. vaj,
2 ek. kakaó,
3 tojás,
180 g. liszt,
1/2 cs. sütőpor,
100 g. dió,
50 g. mazsola,
100 g. tört csokoládé (maradék díszek, figurák)
Gasztropajti fotója |
150 g. cukor,
200 g. vaj,
2 ek. kakaó,
3 tojás,
180 g. liszt,
1/2 cs. sütőpor,
100 g. dió,
50 g. mazsola,
100 g. tört csokoládé (maradék díszek, figurák)
A lágy vajat összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd a tojásokat is hozzáadva, mixerrel simára keverjük.
A sütőporral kevert lisztet apránként hozzáadva, a kakaóval együtt csomómentesre keverjük. A tört csokoládét, a darabolt(nem darált) diót, a mazsolát is belekeverjük. A homogén tésztát, egyenlő mennyiségű adagokban elosztjuk a papírformákban.
A sütőporral kevert lisztet apránként hozzáadva, a kakaóval együtt csomómentesre keverjük. A tört csokoládét, a darabolt(nem darált) diót, a mazsolát is belekeverjük. A homogén tésztát, egyenlő mennyiségű adagokban elosztjuk a papírformákban.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Nem árt elvégezni a tűpróbát sem.
Én annyit változtattam a recepten, hogy minden muffinba egy nagy, fagyasztott málnaszemet rejtettem.
Nagyon guszta finomság ! Nagyon boldog névnapot kívánok sok szeretettel!
VálaszTörlésKöszi Éva!
TörlésA málna különösen feldobja a csokis muffint, szépen csomagoltad :) Boldog Zsuzsát!!!
VálaszTörlésKöszönöm Vicuska!
TörlésNagyon jó választás volt Zsuzsa!
VálaszTörlésFinom! :)
VálaszTörlés