Szintén egy angol oldalon talált, egyszerű receptet hozok még Húsvétra. Hasonlít a Hideg kutya receptemre, csak abban ostya van a zabpehely helyett és van benne tojás.
A kutyában mazsola is van, legközelebb ebbe is teszek.
Csészére voltak megadva a mennyiségek, de itt is jól sikerült az átszámítás. Csak a cukor mennyiségét vettem le kicsit, mint mindig... 😀
Még elkészülhet holnapra, a locsolóknak!
Áldott Húsvétot mindenkinek!
Hozzávalók
6dkg vaj
15dkg cukor
13dkg tej (igen, lemértem... 😁)
3dkg kakaó
14dkg zabpehely
5dkg kókuszreszelék
Díszítéshez
1 csomag francia drazsé
A vajat, tejet, cukrot összeforraltam, két percig hagytam főni. Ekkor belekevertem a kakaót, zabpelyhet, kókuszt.
Tiszta papírra kis halmokat - kosarakat - formáztam a kanállal a meleg masszából. Erre nyomtam a francia drazsékat.
Hűtőben egy éjszakát dermesztettem.
Ez nagyon finom volt anya!
VálaszTörlésNagyon ötletes finomság :)
VálaszTörlésKellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok Neked és kedves Családodnak !
Hát ez valami fantasztikus, nagyon jó ötlet!
VálaszTörlésKedves Zsuzsa! Bár a húsvéti jókívánsággal már elkéstem, azért remélem hogy kellemesen telt az ünnepetek! Ez a franciadrazsés finomság laktózmentesen is elkészíthető - máris viszem! :)
VálaszTörlésKíváncsian várom,hogyan alakítod át. :-)
TörlésNagyon látványos! Ilyen finomsággal biztos, hogy jól telt az ünnep. :)
VálaszTörlésNagyon ötletes, mutatós desszert!
VálaszTörlésNagyon jó ötlet! Drazséval vagy anélkül nélkül bármikor pikk-pakk elkészíthető.:-)
VálaszTörlésMindig jól jönnek az ilyen egyszerű, de nagyszerű finomságok. :)
VálaszTörlés