Sajttortát készítettem hétvégén sajtkrém helyett ricottából, fagyasztott málnával és rebarbara lekvárral. Fantasztikus lett az összhatás, szívből ajánlom kipróbálni.
Sajtkrém, vagy ricotta, egyaránt finom lesz tőle a sajttora, nagyon jó lett ennek a textúrája.A málna édessége és a rebarbara savanykás íze jól kiegészítette egymást ízben, és a színeikben egyaránt. :-)
Hozzávalók:
Alap:
5 dkg zabpehely
5 dkg keksz (vagy csak keksz, nálam most Albert)
2 dkg vaj
Sajtkrém:
25 dkg ricotta
2 db tojás
2 evőkanál cukor
~1 dl tejföl vagy tejszín
Tetejére:
2 kanál rebarbara (vagy más gyümölcs-) lekvár
1 marék fagyos málna egy kis cukorral (vagy más gyümölcs)Az alaphoz a kekszet apróra morzsoltam, hozzáadtam a zabpelyhet, majd az ujjaim végével elmorzsoltam benne a vajat. Az így kapott morzsát egy 16cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt kerek formába oszlattam el.
A kicsit kiengedett málnát megszórtam némi cukorral és villával összenyomkodtam.
A ricottát, tejfölt, cukrot, egész tojásokat gyorsan egyneművé kevertem. (Nem szabad sokáig, hogy ne legyen tele levegőbuborékkal). A tálat néhányszor az asztallaphoz ütögettem, hogy távozzanak belőle a buborékok. Ráöntöttem a kekszalapra a krémet. A tetejére kanalaztam a málnapürét és a rebarbara lekvárt. Kicsit kócosan elkevergettem.
A kerek formát belehelyeztem egy nagyobb kerek formába, aminek az aljába egy ujjnyi vizet öntöttem. Ez azért fontos, mert így "fő" a sajttorta készre a sütőben a beállított 150 fokon. ~40 perc alatt készre sütöttem.
Meg kell várni, hogy kihűljön teljesen és akkor kiemelni a formából sütőpapírral együtt.
Nagyon jól néz ki de az íze is finom lehet!
VálaszTörlésCsodás torta, színében és ízében egyaránt!
VálaszTörlésMér ilyet nem is hallottam. Főzve sül. Nagyon jól néz ki.
VálaszTörlésRemek süti! A ricottára mostanában rákaptam, szuper alapanyag. :)
VálaszTörlésNagyon guszta torta.... nagyon finom lehetett a málnával és a rebarbara lekvárral. Én is sütöttem már ezzel a módszerrel túrótortát, és nagyon finom volt.
VálaszTörlésNagyon guszta, és milyen egyszerűen készül. :)
VálaszTörlés