Igazából a vasárnap délután mellett a fagyasztó-ürítés volt a cél, egy nagy zacskó ribizli sok helyet foglalt el. Kellemest a hasznossal... :-)
Az eredeti receptben mogyorós a tészta, én mindig dióval készítem. A cukor-mennyiségből is is visszavettem szokás szerint.
Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg vaj vagy margarin
20 dkg cukor2 egész tojás
3 db tojássárga
Csipet só
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
5 dkg étkezési keményítő, nálam egy vaníliás pudingpor
1,5 dl tej
10 dkg darált dió, vagy mogyoró
Töltelék és teteje:
90 dkg ribizli
3 tojásfehérje
10 dkg cukor
A lágy margarint, cukrot tojásokat habosra kevertem. Kanalanként alacsony fokozaton adtam hozzá a szárazanyagokat és a tejet. Egy nagy tepsit kibéleltem sütőpapírral, ebbe simítottam a tésztát.
A ribizli felét a tésztába nyomkodtam, a másik felét lazán a tetejére szórtam. 180 fokon szűk fél órát sütöttem. Ekkor a fehérjéket habbá vertem, belekevertem a cukrot és fényes habbá kevertem. Ezzel megkentem a tészta tetejét.
A habbal 150 fokra visszavéve a hőfokot még 10 percig sütöttem.
Nagyon finom, szaftos süti lehet a sok gyümölcstől. Guszta a magas habbal, igazi vasárnapi édesség 😊.
VálaszTörlésNagyon csábítóan néz ki és nagyon finom lehet. Ribizlit imádom!
VálaszTörlésNagyon guszta a gyümölcsréteggel, és habbal a tetején. :) Én nem szeretem a ribizlit, de ezt a sütit szívesen megkóstolnám. :)
VálaszTörlésMi is szeretjük a habosakat. Ezzel a tésztával nem ismertem. Nagyon szép lett.
VálaszTörlés