Az elkészítésénél csak az volt a gyorsabb, ahogy elfogyott... :-))
Hozzávalók (~18x28 tepsi):
Piskóta:
3 tojás
3 evőkanál cukor
2 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
Csokiréteg:
1,5 dl tej
1,5 dkg pudingpor (csoki vagy vanília)
4 dkg cukor
5dkg étcsokoládé
Meggyréteg:
~0,5 meggybefőtt magozva
1 dl meggylé (befőtt leve)
1 evőkanál cukor
1 evőkanál vaníliás pudingpor vagy étkezési keményítő
Tetejére:
~2 dl habtejszín habbá verve
Opcionális: habfixáló, némi vaníliás cukor
3 kocka étcsokoládé gőz felett kis olajjal megolvasztva
A csokiréteghez a tejből, pudingporból, cukorból krémet főztem, a végén beleolvasztottam az étcsokoládét. Langyosan a kihűlt piskótára kentem.
A meggylevet, cukrot, pudingport krémmé főztem, belekevertem a végén a gyümölcsöt is. Ezt kentem a csokipuding rétegre.
A tejszínt kemény habbá vertem és a sütemény tetejére kentem. Gőz felett kis olajjal megolvasztott étcsokoládéval csíkoztam.
Nagyon finomak lehetnek, és látványosak is! Ügyesen megoldottad a maradékfelhasználást 😊.
VálaszTörlésÓ ez most igencsak kedvemre való lenne nagyon guszta !
VálaszTörlésÓ, ez nekem is jöhetne! Nagyon szépek ezek a kockák! :)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki! Nem csodálom, higy hamar elfogyott.
VálaszTörlésMinő szerencse, hogy épp ehhez a sütihez való maradékaid voltak! Így adtál egy tippet Leányzóm szülinapi tortájához. Többször sütöttem már hasonló tortát, de a csokiréteg hiányzott. Csodásan néz ki- köszönet érte!
VálaszTörlésÖrülök Gerdi, kíváncsian várom majd az alkotásodat. :-)
VálaszTörlésHúsvéti sütinek tökéletes! Spájzolom hozzá az epret!
VálaszTörlésNekem is tetszik ez a recept! Eperszezonban lehet, hogy sort kerítek rá! :)
VálaszTörlés