Még Húsvétra készült ez a sütemény kolléganőm javaslatára, akinek nagyon hálás vagyok ezért. :-)
Egyszerűen elkészíthető, mutatós, sokáig eláll és nagyon finom.
Igazából egy lekvárral töltött linzerről van szó, amit feldob a dió és a látvány. :-) Ízre a rácsos linzerhez hasonlítanám.
Elég nagy adag készült belőle, én pici hasábokra vágtam úgy, hogy két tésztagolyó volt egy szeleten.
Mindkét tészta hozzávalóiból a puha vajjal, gyors mozdulatokkal linzertésztát gyúrtam.
Az alsó lapnak valót kinyújtatottam lisztezett deszkán ~5 mm vékonyra. Megkentem vastagon szilvalekvárral.
A golyókhoz való tésztából - golyórágónak megfelelő méretű - golyócskákat sodortam (ez tartott a legtovább az egészben). Én ezeket sorban helyeztem rá a lekváros tésztára - nem kell, hogy összeérjenek! Én túl szorosra raktam őket, de megnőnek sütés közben. Legközelebb kicsit távolabb teszem a golyókat egymástól.
Bár így tovább tart, de szerintem látványosabb.
~180 fokos sütőben ~20 perc alatt világosbarnára sütöttem.
Nagyon mutatós és finom süteményt sütöttél! Az ízét ismerem igaz elég régen sütöttem, a sok recept közt sokszor én csodálkozom rá hogy milyen rég nem került sor az ismételt elkészítésére. Van a családnak kedvenc és általában azokat veszem sorra:)
VálaszTörlésFinom és mutatós sütitek volt húsvétra! Ezt eddig én nem ismertem, szívesen megkóstoltam volna :-)
VálaszTörlésAzta! Micsoda látvány! Nekem ez is teljesen új. Szuper recept! Ani
VálaszTörlésEz nagyon jól néz ki, Zsuzsa! És könnyen laktózmentessé alakítható - viszem is! KÖszönöm! :)
VálaszTörlésTényleg nagyon mutatós. Én is a szimmetrikus dolgokat szeretem :)) Biztos baracklekvárral is nagyon finom.
VálaszTörlés