Könnyű, egyszerűen összedobható süteményt szerettem volna készíteni hétvégén. Megakadt a szemem egy ezer éve beragasztott recepten a füzetemben - "Budai szeletek"
Így, többes számban. Egy régi Váncza vaníliás cukros, vagy sütőporos zacskóról mentettem meg, egy rajzzal illusztrált a szelet rajta.
Dióval, vagy mandulával készül 2 evőkanál zsemlemorzsával. Ezt elhagyva, gluténmentessé tehető.
Nagyon könnyű, nagyon finom, szívből ajánlom. A recept szerint mandula-vagy csokiforgáccsal dekorálható, én kevertem rá egy kis diógrillázst.
Hozzávalók:
10 dkg cukor
4 tojás szétválasztva
1 tasak vaníliás cukor
5 dkg vaj
15 dkg darált dió, vagy mandula
2 evőkanál zsemlemorzsa (ezt dióval helyettesítve gluténmentessé tehető)
Fél tasak sütőpor
10 dkg olvasztott étcsokoládé
Tetejére:
8 dkg olvasztott étcsokoládé
10 dkg cukor
4 tojás szétválasztva
1 tasak vaníliás cukor
5 dkg vaj
15 dkg darált dió, vagy mandula
2 evőkanál zsemlemorzsa (ezt dióval helyettesítve gluténmentessé tehető)
Fél tasak sütőpor
10 dkg olvasztott étcsokoládé
Tetejére:
8 dkg olvasztott étcsokoládé
A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét kemény habbá vertem egy evőkanál cukorral.
A csokoládét gőz felett felolvasztottam
A sárgájákat habosra kevertem a többi cukrokkal puha vajjal, majd hozzáadtam az olvasztott csokoládét.
A sárgájákat habosra kevertem a többi cukrokkal puha vajjal, majd hozzáadtam az olvasztott csokoládét.
Kanalanként adagoltam hozzá a zsemlemorzsával és sütőporral elkevert darált diót, majd amikor már sűrű lett a tészta - kanalanként a fehérjehabot. A maradék habot óvatosan beleforgattam.
Sütőpapírral bélelt tepsiben ~180 fokon ~20 perc alatt készre sütöttem (tűpróba).
Miután kihűlt, gőz felett olvasztott étcsokoládéval vontam be és készítettem rá egy kis diógrillázst.
Csupa csoki és dió, csakis finom lehet! Nagyon guszta szeletek 😊
VálaszTörlésNagyon finomnak néz ki, biztos az is. Ki fogom prőbálni.
VálaszTörlésNagyon mutatós és finom süteményt készítettél!
VálaszTörlésNagyon finom sütit sütöttél. Szépek a képek is. Ani
VálaszTörlésMindig van új sütemény a tarsolyodban. Ez is milyen finom lehet!
VálaszTörlés