Harry Potter partink következő kreálmánya következik a csokibéka süti után, versenyseprű sós sütemény. Kicsit kísérleteztünk a konyhában, így születtek meg ezek a sós rágcsálnivalók. Sós linzertésztát gyúrtunk egy keveset, ebből csavargattunk ropi végére seprű-szerűen tésztát. Előtte persze kipróbáltuk, hogy mi lesz ha ropit 170 fokon sütünk még egy kis ideig. Semmi extra...kicsit megbarnult és ropogósabb lett.
Hozzávalók:
- Egy csomag ropi
- 12dkg liszt
- 4dkg vaj
- 1 tojássárga
- 0,5dl tejföl
- nagy csipet só
- némi reszelt sajt
A lisztből, puha vajból, tojássárgából a sóval, tejföllel puha linzert gyúrtam. Vékony rudakká sodortam, ezeket a rudakat fonogattam össze a ropik végére papírral fedett lemezen. Rányomogattam reszelt sajtot. 170 fokon légkeverés mellett bő tíz percig sütöttem barnulásig.
Vicces sörkorcsolya a végeredmény, Potter-partin elengedhetetlen! :-)
Tapasztalat: frissen a legjobb, másnapra megpuhul a ropi, felvesz nedvességet a linzerből.
Boszorkányosan nagyszerű! 😀
VálaszTörlésEzt jól kitaláltátok , gondolom gyorsan lesöpörtétek a tányérról:)
VálaszTörlésNagyon jó ötlet! Nálunk biztos nem maradna másnapra... így esélye sem lenne megpuhulni a ropinak! :-)
VálaszTörlés