Az eredeti recept itt olvasható. Én vaníliarudat nem tettem bele, nem is volt itthon, de valahogy azt idegennek éreztem az elképzelt ízvilághoz. Csillagánizzsal viszont megbolondítottam.
Kipróbáltam és jelenthetem, remekül sikerült! A főkóstolást már megtartottuk, alig várom, hogy a kis ajándéküvegek címzettjei is megkóstolják ezt a remek italt. :-)
Hozzávalók:
4 birsalma
30 dkg cukor
2 nagyobb fahéj
3 csillagánizs
1 dl rum
5 dl vodka (nálam almapálinka)A birsalmát megmostam alaposan és felnegyedeltem, a magházat kivágtam. Beletettem egy nagy üvegbe (én rögtön dupláztam, ezért van két üveg a képen :-D) és hozzáadtam a cukrot, fűszereket. Ráöntöttem a rumot, pálinkát (opcionálisan vodkát) és hűvös helyen érleltem 8 hétig.
Néha megrázogattam, hogy olvadjon a cukor.
4-6 hét az előírás, de én 8 hétig hagytam érni. Aztán üvegekbe szűrtem és vagdostam az üvegekbe némi gyümölcsöt is.
Feltettem a díszcsomagolást és .... "Boldog Karácsonyt!" :-)
Finom itókát készítettél, jó lesz majd koccintani vele az ünnepek alatt 😊.
VálaszTörlésÉn is csináltam egy-két évvel ezelőtt, nekünk is nagyon ízlett!
Nagyon szép a színe és finom lehet. Egyszer már én is készítettem az kicsit szolidabb volt abba nem kellett rum de az is nagyon finom volt.
VálaszTörlésHú, ez nagyon finom lehet ....
VálaszTörlésGabona pálinka,vodka helyen, szabad?
VálaszTörlésÉn is pálinkával helyettesítettem a vodkát.
Törlés