Elcsíptem egy részt a CakeBoss sorozatból, ahol Buddy és kollégái éppen egy új tortájukat kóstolgatták, amit "Barna derbi tortának" neveztek. Csokoládés piskótalapok közé töltöttek tejszínhabot és megszórták bőven banán-, eper- és ananászdarabokkal és - óh, borzalom! - sárgabarackdzsem-halmocskákkal. Hát nem tudom ki, hogy van vele, de én ezt a dzsem részt inkább kihagytam a tejszínhab mellől.... Kakaóporral, csokidarabokkal és krémrózsákkal díszítették a tortát. Ezt próbáltam elkészíteni én is, nagyon nagy sikerrel! :)
A
karamell-banán-díszt (de szép is lenne ha mondhatnám hogy én készítettem...:-D) egy kedves, cukrásztanuló ismerősöm készítette nekem, aki megígérte, hogy egyszer együtt karamellezünk. :)
A gorillafej sziluett a torta tetejére úgy készült, hogy egy unalmas esti film alatt kisollóval kivágtam egy gorilla-fejet a lányok egyik kifestőjéből. A torta tetejére helyeztem, leszórtam kakaóporral és szemöldökcsipesszel óvatosan felszedtem a vékony papírcsíkot. Egyszerű és nagyszerű, igaz? :))
A torta szélét csokiba mártott Haribo banán-habcukorral raktam körbe.
Hozzávalók:
Piskóta:
4 tojás
|
Majomkodás.....:) |
16dkg cukor
10dkg liszt
3dkg kakópor
4 evőkanál víz
5dkg darabolt csokoládé
Krém:
15g banán ízű pudingpor
1,5 dl tej
3 evőkenál cukor
2,5dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor
5g zselatin 50g vízben felfőzve
Banán, eper és ananász darabkák
Bevonat:
2,5 dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor
Kakaópor
A piskótához a fehérjékből kemény habot vertem. A tojássárgákat habosra kevertem a cukorral és vízzel, majd hozzáadtam a liszttel elkevert kakaóport. Belevegyítettem óvatosan a fehérjehabot és a csokidarabokat. 18cm-es, zsírozott-lisztezett tortaformában 180fokon fél óra alatt készre sütöttem. 3 lapba vágtam.
A zselatinhoz a vizet felforraltam, hozzáadtam a zselatinport, együtt forraltam őket pár másodpercig, majd hagytam kihűlni, megdermedni.
A
pudingport elkevertem a cukorral és tejjel, összefőztem, kihűtöttem.
A krémhez a tejszínt kemény habbá vertem a vaníliás cukorral. A zselatint meglangyosítottam. A pudingot felkevertem, hozzávegyítettem a tejszínt és a langyos zselatin 3/4 részét. A krém felével megkentem az alsó lapot, megszórtam gyümölccsel, majd rátettem a második lapot. Azt is megkentem, megszórtam, lezártam a felső lappal. A maradék krémmel körbekentem a tortát, és a hűtőben pihentettem egy órát.
A bevonathoz felvertem a tejszínt a vaníliás cukorral, hozzáadtam a maradék langyos zselatint és körbevontam, feldíszítettem a tortát. Meghintettem kakaóporral.
Isten éltesse sokáig a mi nagy banánkajálónkat! ;-)))