2013. április 30., kedd

Segítsüti 2013 tavasz: tortaátadás 1.


Áprilisban szólt egy bejegyzésem arról, hogy felkértek a jótékonysági, Segítsüti akció keretében arra, hogy süssek valamit a süteménylicitre. Egy izgalmas formájú és ízvilágú "Nugát speciál tortát" készítettem az alkalomra és izgatottan vártam a licit végét. 22ezer forint lett a végösszeg, ennyivel támogathattam a legutolsó licitálóval együtt a Magyar Gyermekmentő Alapítványt. Aztán hamarosan kiderült, hogy a licit második helyezettje - vigaszágon - is szívesen támogatná a nagyszerű kezdeményezést, így még 20ezer forint került az alapítvány számlájára. 

Pénteken került sor a vigaszágas tortám átadására és már a pozitív visszajelzést is megkaptam. Köszönöm még egyszer, hogy együtt támogathattuk ezt a nagyszerű programot!

A másik torta átadására Pünkösd körül kerül sor, majd beszámolok arról is. :)

2013. április 29., hétfő

Díjat kaptam többször is :))

 
Mostanában nem nagyon láttam díjakat adogatni a blogokban egymás között, de most felbukkant egy újabb, aranyos elismerés. 
Sosem felejtem el, hogy mennyire örültem az első blogdíjamnak, amit Mónikától kaptam!  A mostani örömöm sem kisebb semmivel, hiszen 7 személytől kaptam meg ezt a díjat 2 nap alatt, és ennél nagyobb elismerés nekem nem is kell! Köszönöm Nektek, hogy ez első gondolataitokban lehetek! :)))

És hogy kiktől kaptam? :

  • Sünitől, a sunisuti blog írójától, akivel nemrég fedeztük fel egymást és szívesen járok hozzá cuki sünis dolgokat és recepteket nézegetni! :)
  • Tündétől, a hetimenu blog konyhatündérétől, akiről néha már azt képzelem, hogy személyesen ismerem és bármikor betoppanhatnék a konyhájába! ;-))
  • Jankától, a csakmertszertem blog angyali írónőjétől, akivel együtt fáradozunk a "monitorkanál" feltalálásán, hogy könnyen átkóstolhassunk egymás konyhájába! ;-DD
  • Rebarbarától, a napfényésfűszer blog kreatív háziasszonyától, akinél gyakori vendég vagyok és nehezen tudom, eldönteni, hogy mit szeretek jobban a csodás fotóit, vagy a még csodásabb receptjeit! :)
  • Csillától, a csillakonyha blog háziasszonyától, akinél szintén napi szinten leskelődöm, hogy újabb és újabb fantasztikus fogásokat és sütiket leshessek el! :)
  • Rubin Gabytól, a rubinkonyhaja blog gasztroangyalától, aki ugyanolyan jól forgatja a tollat mint a fakanalat és aki a csodálatos alkotásain túl még sokunk receptjeit fogja csokorba a Facebook "Édességrajongók Klubjában". :)
  • Zsuzsitól, a zsuzsifinomsagai blog szerzőnőjétől, akit azért szeretek nagyon mert hozzám hasonló stílusban és receptek alapján főz és mindig találok nála valami felejtésbe merült, jó ebéd-ötletet! 

A díjjal járó szabályok pedig a következők:

1. Megemlítjük, hogy kitől kaptuk a díjat. (Ez megvolt!)
2. Felsorolunk 4 bloggert, akinél 200-nál kevesebb a feliratkozott rendszeres olvasók száma.
3. Egy-egy kommentet hagyunk a kiválasztott 4 blogon a díjazásról.
 És hogy kiknek küldöm? :
  • Milly-nek, a millyetortai blog tortacsoda-gyárosának,  aki munkáinak nagy tisztelője vagyok! 
  • Juditnak, a tortacskaim blog írónőjének, akit bíztatni szeretnék ezzel a díjjal, hogy találja meg az egyensúlyt a munka és a torta-hobbi között! :)
  • Tejszínhabnak, a habtejszín blog szerzőnőjének, akinek így szeretném megköszönni, hogy mindig nyomon követi a munkámat és akit én is szívesen kísérek a blogírás útjain! 
  • Lucának, a lucus-luca blog írónőjének, akinek mindig elámulok a kézügyességén és akihez szívesen és rendszeresen járok olvasgatni! 


2013. április 28., vasárnap

"Barna derbi torta" gorillafejjel és karamell-banán-dísszel



Eljött újra egy megfelelő alkalom - Csongor nap - , amelyen sógoromat piszkálhattam a banánimádatával+újra bizonyíthattam neki és magamnak banános édesség terén. (Eddigi kreációim: banánfaló majmos torta, banán alakú torta, citromízű banán minyon)
 
Elcsíptem egy részt a CakeBoss sorozatból, ahol Buddy és kollégái éppen egy új tortájukat kóstolgatták, amit "Barna derbi tortának" neveztek. Csokoládés piskótalapok közé töltöttek tejszínhabot és megszórták bőven banán-, eper- és ananászdarabokkal és - óh, borzalom! - sárgabarackdzsem-halmocskákkal. Hát nem tudom ki, hogy van vele, de én ezt a dzsem részt inkább kihagytam a tejszínhab mellől.... Kakaóporral, csokidarabokkal és krémrózsákkal díszítették a tortát. Ezt próbáltam elkészíteni én is, nagyon nagy sikerrel! :)

A karamell-banán-díszt (de szép is lenne ha mondhatnám hogy én készítettem...:-D) egy kedves, cukrásztanuló ismerősöm készítette nekem, aki megígérte, hogy egyszer együtt karamellezünk. :)

A gorillafej sziluett a torta tetejére úgy készült, hogy egy unalmas esti film alatt kisollóval kivágtam egy gorilla-fejet a lányok egyik kifestőjéből. A torta tetejére helyeztem, leszórtam kakaóporral és szemöldökcsipesszel óvatosan felszedtem a vékony papírcsíkot. Egyszerű és nagyszerű, igaz? :))

A torta szélét csokiba mártott Haribo banán-habcukorral raktam körbe.

Hozzávalók:
Piskóta:
4 tojás
Majomkodás.....:)
16dkg cukor
10dkg liszt
3dkg kakópor
4 evőkanál víz
5dkg darabolt csokoládé

Krém:
15g banán ízű pudingpor
1,5 dl tej
3 evőkenál cukor
2,5dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor
5g zselatin 50g vízben felfőzve
Banán, eper és ananász darabkák

Bevonat:
2,5 dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor
Kakaópor

A piskótához a fehérjékből kemény habot vertem. A tojássárgákat habosra kevertem a cukorral és vízzel, majd hozzáadtam a liszttel elkevert kakaóport. Belevegyítettem óvatosan a fehérjehabot és a csokidarabokat. 18cm-es, zsírozott-lisztezett tortaformában 180fokon fél óra alatt készre sütöttem. 3 lapba vágtam.
A zselatinhoz a vizet felforraltam, hozzáadtam a zselatinport, együtt forraltam őket pár másodpercig, majd hagytam kihűlni, megdermedni.
A pudingport elkevertem a cukorral és tejjel, összefőztem, kihűtöttem.
A krémhez a  tejszínt kemény habbá vertem a vaníliás cukorral. A zselatint meglangyosítottam. A pudingot felkevertem, hozzávegyítettem a tejszínt és a langyos zselatin 3/4 részét. A krém felével megkentem az alsó lapot, megszórtam gyümölccsel, majd rátettem a második lapot. Azt is megkentem, megszórtam, lezártam a felső lappal. A maradék krémmel körbekentem a tortát, és a hűtőben pihentettem egy órát.
A bevonathoz felvertem a tejszínt a vaníliás cukorral, hozzáadtam a maradék langyos zselatint és körbevontam, feldíszítettem a tortát. Meghintettem kakaóporral.

Isten éltesse sokáig a mi nagy banánkajálónkat! ;-)))





2013. április 24., szerda

Áfonyás-joghurtos zabkeksz - amikor a szükség törvényt bont....:)


Rebarbaránál, a Napfény és fűszer blogon nemrég megjegyeztem magamnak egy aszalt-áfonyás-csokis kekszet. Meg is vettem hozzá rögtön az áfonyát és vártam a kedvező pillanatot a sütésre.
Hétfőn neki is álltam, összedobáltam mindent a tésztához és ekkor jöttem rá, hogy nincsen itthon narancsom, pedig kellett volna egynek a leve és reszelt héja... Na, mi menjen a tésztába helyette? Hozzátettem egy tojást, hátha elérem így azt a lágy tészta-állagot, amiről Rebarbara írt. Nem volt elég... Ekkor egy hirtelen ötlettől vezérelve hozzáöntöttem egy 125g-mos citromos joghurtot. Megvolt a megfelelő állag! Kiporcióztam, megsütöttem, és........ez lett idáig a legfinomabb kekszünk! Köszönet a receptért! :)


 



Hozzávalók:
25dkg liszt
10dkg zabpehely
15dkg margarin
1/2 csomag sütőpor
5dkg cukor
15dkg aszalt vörösáfonya
125g gyümölcsjoghurt (nálam citromos)
1 tojás
10dkg darabolt tejcsokoládé

Sütésre várva...
A tészta hozzávalóit kimértem és a csokidarabkák kivételével lágy, ragdós tésztát gyúrtam. Belevegyítettem a csokidarabokat is és vizes kézzel, kiskanál segítségével diónyi halmokat tettem egy sütőpapírral fedett tepsire. A kanállal kicsit ellapítottam a tésztahalmokat és 170fokos sütőben 12 perc alatt készre sütöttem a kekszeket.

Nekem nagyon bejön az aszalt vörösáfonya a kekszben, sokkal jobban mint a mazsola. Ráadásul a mazsolával nagyon kell vigyázni, mert könnyen megég. 



2013. április 22., hétfő

Medvehagymás-sajtos - és kakaós tekercs




Idén a férjem jóvoltából mi is medvehagyma-lázban égünk. Történt ugyanis, hogy a neten keresgélve olvasott a medvehagyma jótékony hatásairól. Na, azóta állandóan és többféleképpen fogyasztjuk: nyersen - szendvicsre szórva, tartármártás ízesítésére rántott hal mellé, pizzához juhtúróval, tejföllel elkeverve házi metélthez. Aztán megláttam Aledánál ezeket az ínycsiklandozó csigákat és nem is vártam sokáig, hamar elkészítettem.

A recept itt található, én csupán annyit változtattam hogy kevesebb sajtos-hagymás tölteléket készítettem és a tészta harmadát olvasztott vajjal kentem és kakaóval szórtam meg. Veronikám ugyanis kakaós csigára áhítozott. :)

A medvehagymáról Mónikánál olvashattok bővebben itt és Markánál itt.

2013. április 19., péntek

Csokoládés pilletorta - egy falat mámor.....(lisztmentes!)

 

"Ez a torta talán a világ legkívánatosabb csokoládés édessége - leírhatatlan ízszimfónia! Liszt nincs benne, könnyű, szinte elolvad a szánkban, de mégis gyönyörűen lehet szeletelni. Ha a tejszínhabot kandírozott ibolyával díszítjük, rendkívül elegáns lesz a tortánk." - Szó szerint idéztem a "Torták, sütemények, csemegék" című könyvemből és higgyetek nekem, minden betű igaz ebből! :)

Ez a torta maga a mámor, a brownie süteményhez tudnám hasonlítani, ugyanolyan ellenállhatatlan.

A könyvben található receptet feleztem és a bevonaton kicsit változtattam. Íme a letesztelt verzió receptúrája:

Hozzávalók:
22,5dkg étcsokoládé
22,5dkg vaj (nekem a fele margarin volt)
10dkg cukor
1,25dl habtejszín
4db tojás

Bevonat:
1dl habtejszín
12dkg étcsokoládé

Díszítés:
1 dl tejszínhab habbá verve

A tésztához a csokoládét, vajat, cukrot és tejszínt egy edényben gőz felett összeolvasztottam. Amikor a keverék sima lett egy másik tálban a 4 tojást robotgéppel egy perc alatt habosra kevertem. Lassan a tojáshoz csurgattam a csokis keveréket, simára kevertem. Egy sütőpapírral bélelt kerek tortaformába  (d=20cm) öntöttem a híg tésztát és 170 fokon 45 perc alatt (tűpróba!) készre sütöttem.
A bevonathoz a tejszínt felforraltam, a csokoládét beleolvasztottam. Hagytam kihűlni. A készre sütött, kihűlt tortát bevontam a kissé visszamelegített mázzal.
Tejszínhabbal és kandírozott virággal díszítettem.


2013. április 16., kedd

Ibolyakrémes muffin, azaz megkóstolni egy illatot...(Blogkóstoló 8.)



Mint azt az előző bejegyzésemben jeleztem, a 8. Blogkóstoló játékra még egy poszttal készültem. Amikor megláttam a Mézeskalács konyha blogon az Ibolyakrémes mini muffin bejegyzést, tudtam, hogy el kell készítenem! :)

És hogy miért írtam azt, hogy ez egy 4 az 1ben bejegyzés lesz? : 
  • készítettem  ibolyás cukrot
  • kandírozott ibolyát
  • házilag krémsajtot
  • és természetesen magát a muffint :)







1. Ibolyás cukor: 

Az itt található bejegyzés alapján ibolyasziromból és kristálycukorból készítettem. Zárt tégelyben tároltam 3 hétig, mindennap felráztam majd ledaráltam.

2. Kandírozott ibolya:

Ibolyaszirmokat szedtem a zöld rész nélkül, egyenként megkentem őket tojásfehérjével, porcukorba forgattam majd megszárítottam őket.



3. Házi készítésű krémsajt tejfölből:

Mézeskalács leírása alapján : "A tejfölt egy tiszta textil zsebkendőbe borítottam, összecsomóztam a csücskeit és fellógattam egy lábas fölé a konyhában. Így hagytam csöpögni 2 órát, majd zsebkendőstől áttettem egy szűrőbe. A gyorsabb csöpögés érdekében súlyt tettem rá. Jelen esetben egy zárt üveg meggybefőttet. Szűrőstől visszatettem a lábas fölé és nyugton hagytam még egy órát"
Tökéletes állagú végeredményt kaptam! :)



4. Ibolyakrémes muffin:

A recept itt található, könnyen követhető. Annyin változtattam csupán, hogy a muffin-kapszlik megtöltése után egy kevés tésztát lilára színeztem és azokból nyomtam még a megtöltött formák közepébe, hogy fokozzam a látványt. :) 

Egy kellemes ízű muffin lett a végeredmény, aminek krémjében finoman fellelhető az ibolya aromája. Tényleg olyan íze van mint amilyen az illata, valóban megkóstolható a virág által kibocsátott illatfelhő...




2013. április 14., vasárnap

Mézeskalácslikőr és zellerkrémleves (Blogkóstoló 8.)

 

Haninál landolt a 8. Blogkóstoló játék stafétabotja, amelynek sorsolásán nekem a Mézeskalács konyha blog jutott. Nagyon örültem hogy megismerhettem ezt az internetes naplót, ahol jobbnál jobb receptekre és fogásokra bukkantam. Elhatároztam magam, hogy most az egyszer nem választok édességet és le is tettem a voksomat rögtön egy finom likőr és egy régen kipróbálásra ítélt leves mellett. 

De aztán.....megpillantottam egy édességet amit MUSZÁJ volt kipróbálnom! Ennek a különleges receptnek az elkészítése folyamán 3 - számomra - új dolgot is teszteltem, így az új recepttel együtt a végeredmény egy 4az 1ben bejegyzés lett, amit a terjedelem miatt legközelebb hozok. Vajon Mézeskalács sejti-e hogy mi lesz az? :)









Szerelem volt első látásra az is amikor megláttam a receptet, és az is amikor elkészítettem. Húsvétkor kínálgattam nagy sikerrel. :) 


Nem posztolok ételeket, de ezt a levest már olyan régóta ki akartam próbálni, hogy most megmutatom nektek. Nagyon szeretjük a krémleveseket, főleg Veronikám, aki megélne csak cukkini- és brokkolikrémlevesen. Félve kóstoltattam meg vele, gyanakodott is, hogy miért nem zöld (?), de aztán jelentem, jóízűen bekebelezte! Állandó repertoáromba felvéve! ;-)))
Annyit változtattam csupán a belinkelt recepten, hogy egy kis fokhagymával pluszban megbolondítottam a levest.



2013. április 11., csütörtök

Monster High-baba torta



Férjem kolléganőjének készítettem ezt a tortát márciusban, aki tudta rólam, hogy szeretek ilyesmivel foglalkozni. :) Kaptam egy képet a tortába öntendő babáról, annak az arcát kellet megoldanom síkban ábrázolással. A copfok vége nem látszott a képen, ezeket én rövid vakarcsoknak formáztam, így jött ki jól a töltött tésztából.

A torta maga eperdarabos piskóta volt epres főtt krémmel töltve. A bevonat a szokásos házi fondant. Nemrég kommentálta valaki egy tortámnál, hogy kár, hogy nem készítettem fázisfotókat a festésről, most jelentem, készítettem! Nem a legjobb minőségűek ugyan, mert este, TV-zés közben festettem meg a fő vonalakat és a fekete részt.

Csak a díszítés legvégén vettem észre a vámpírfogakat! Brrrrr...

A legnagyobb elismerés az volt, hogy  a torta-rendelő küldött egy mms-t a tortáról a párjának, aki visszaírt neki, hogy minek küldte el újra azt a képet, amilyen tortát kért tőlem?? Ő meg válaszolta, hogy "Ez már a torta!!!" :)))



Ez volt a minta

2013. április 9., kedd

Múltbéli metélt mániáim: mákos-lekváros, kakaós és.....


Nagyon szeretek a Takarékos konyhában időzni Évánál, ezért mikor megláttam a tésztaételeket összegyűjtő felhívását, azonnal kattogni kezdtek a kerekek...

Rögtön a gyerekkorombeli tészta-mániáim jutottak eszembe: imádtam a mama saját készítésű mákos metéltjét baracklekvárral (csak így voltam hajlandó fogyasztani:))) és a kakaós metéltet....

Ha már nosztalgiázunk, tegyük rendesen: a játékon felbuzdulva magam gyúrtam, nyújtottam, szikkasztottam majd főztem készre életem első metéltjét! Csepegtetés után forró vajba forgattam, megkóstoltam lehunyt szemmel és.....Újra ott ültem a meleg sparhelt mellett a konyhában és feltűrt ujjú pulóverben gyömöszöltem a mamával a tésztát.....:) 

Aztán eszembe jutott még egy tészta-mániám: most már a másik mamánál vagyok, aki a húsleves mellől megmaradt cérnametéltet a kedvemért mindig megpirította és és gazdagon meglekvározva be is kebeleztem.....:)
Azért tegyük hozzá, vagy 25 éve nem ettem ilyen feltétű tésztákat, de olyan jó volt újra megtenni!!!



Nektek van ilyen furcsa mániátok az ízek kombinálásában?


Házi metélt:
50dkg liszt
2 tojás
1 mokkáskanál só
Víz
1 púpos evőkanál vaj




A lisztet átszitáltam, a tojásokat egy tálban felvertem kicsit. Hozzáadtam a liszthez és elkezdtem gyúrni. A vizet fokozatosan adtam hozzá addig, amíg a liszt az összeset fel nem vette, össze nem állt a tészta. Ekkor lisztezett nyújtódeszkán folytattam a gyúrást, míg szép sima tésztát nem kaptam, amely már nem ragad a kezemhez. Kétfelé osztottam, letakartam és negyed órát pihenni hagytam. Ekkor vékonyra nyújtottam és egy tiszta terítőre fektetve 2 órát szikkadni hagytam. Ezután felvágtam és lobogó, sós vízben készre főztem a tésztát. Lecsöpögtettem (öblíteni nem kell!) és forró vajba forgattam.


2013. április 5., péntek

Segítsüti 2013 tavasz - Nugát speciál torta



Mától indul a már hagyományosnak számító jótékonysági Segítsüti akció!


 
30 gasztroblogger  alkotja a csapatot, akik finomabbnál finomabb süteményekkel készültek.
 
Az idei támogatott a Magyar Gyermekkmentő Alapítvány.
Az aukción befolyt összegből egy totálkárosra összetört gyermek mentőorvosi autójának pótlásához és/vagy átalakításához, felszereltségéhez szeretnénk hozzájárulni.

Licitálni a Segítsüti oldalán lehet 2013 április 5.-től április 8.-án 16:00 óráig.

 

Várunk minden segítő szándékú embert a Segítsüti akció licitjeire, hogy a süti most is sokat segíthessen!!

Idén veszek részt először ezen a kezdeményezésen, és rendkívül megtisztelőnek tartottam a felkérést!

Egy mogyorós, "Nugát speciál tortával" készültem az alkalomra. Ez a torta Hradszky Judit cukrászmesternő receptje, aki a Duna Inter-Continental mestercukrásza volt, és akinek (több budapesti hotel főszakácsának receptjeivel együtt) csodálatos desszertjei jelentek meg az "a' la carte Budapest" című könyvben.
Szarvason és környékén, Kecskeméten, Budaörsön vagy Tatabányán tudom átadni a tortámat - előzetes egyeztetés után - a licitet megnyerő személynek.

 
Hozzávalók:
Piskóta:
8db tojás
20dkg cukor
10dkg margarin
20dkg darált mogyoró
10dkg liszt

Krém:
10dkg őrölt, pörkölt mogyoró
1db tojássárgája
4dl tej
20dkg cukor
4dkg vaníliás pudingpor
25dkg margarin
3 evőkanál mogyorókrém

Bevonás, díszítés: 
30dkg tejcsokoládé (ebből maradni maradni fog az áthúzás után, de a sok sarkos rész miatt kell a nagyobb mennyiség a szép bevonáshoz!)
Egy evőkanál olaj
Fondant-ból vagy marcipánból készítette mogyoró-dísz

A piskótához a fehérjét kemény habbá vertem, majd a sárgájákat habosra kevertem a cukorral. Ehhez vegyítettem a liszttel elkevert mogyorót, majd óvatosan a fehérjehabot. Végül belecsorgattam az olvasztott margarint. Sütőpapírral fedett lemezen egyre növekvő nagyságú köröket kentem ki a tésztából. 180 fokon kisütöttem őket, hűlés után késsel méretre igazítottam a köröket.
A krémhez a tejből, pudingból, cukorból sűrű krémet főztem, hozzákevertem a pörkölt mandulát. A margarint habosra kevertem a tojássárgákkal, mogyorókrémmel, majd hozzáadtam a kihűlt pudingot. mélyhűtőben dermesztettem 20 percig, közben vízgőz felett egy kis olajjal felolvasztottam a tejcsokoládét. Az olvasztott csokoládéval bevontam a tortát, majd fondant-ból készült mogyoródísszel dekoráltam. A kimaradt krémmel körbedíszítettem az oldalát.
Ezzel a krémmel kentem meg a lapokat, szépen összeillesztve őket. A betöltött tortát a mélyhűtőben dermesztettem 20 percig, közben vízgőz felett kevés olajjal felolvasztottam a tejcsokoládét. Az olvasztott csokival bevontam a tortát, majd fondant-mogyoró- és étcsokoládédísszel, valamint a kimaradt krémmel dekoráltam.


2013. április 2., kedd

Krémpite, egy falat gyermekkor...


Anyai nagymamám csak az őszi-téli időszakban készítette nekünk ezt a süteményt, mert mindig azt mondta, a melegben nem szabad ilyet sütni, mert nagyon kényes a krém benne. Akkoriban még nem volt hűtőszekrényük sem, a kamrába kellett felfedező útra indulnunk sütemény után. Aztán ugyan lett hűtőszekrény, de abban továbbra sem volt sütemény, mindig a szezonnak megfelelően sütött-főzött nagymamám.
Most Húsvétkor elég télies volt az időjárás ahhoz, hogy meglepjem ezzel a szelettel Anyukámat. Még sosem sütöttem ilyet, teljesen véletlenül találtam meg a receptet.

 Megkóstolta...felismerte...és ragyogott az arca...Majd' 20 éve nem evett ilyet...

Aztán megkóstolta  a férjem is és az ő szeme is felcsillant: "Az én mamám is sütött ilyet, nagyon szerettem! Tegyünk félre Apunak is, lepjük meg vele!" 

Mondom én, hogy egy falat gyermekkor.......:)

Hozzávalók:
Tészta:
25dkg liszt
1dkg szalagáré
5dkg zsír
2 evőkanál porcukor
1 egész tojás
1dl tejföl

Krém:
4,5dl tej
1 csomag vaníliás cukor
7,5 dkg liszt
1 kocka margarin
22dkg porcukor
1 egész tojás

A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal puha tésztát gyúrtam. Kettéosztottam, lappá nyújtottam őket (~20x32 cm) és 180 fokon halvány rózsaszínre sütöttem.
A krémhez a tejet a liszttel és a vaníliás cukorral összefőztem, kihűtöttem. A margarint habosra kevertem a porcukorral és a tojással (ettől, a nyers tojástól kényes, de egyben nagyon finom a krém!), hozzákevertem a tejből főzött besamelt. A kész krémet a lapok közé töltöttem.
Eredetileg porcukorral kell meghinteni a tetejét, de én most a Húsvét miatt vékonyan megkentem krémmel és egy nyuszifejes-papírsablon segítségével kakaóporral mintáztam. A sablont még én vágtam ki évekkel ezelőtt és nagyon vigyázok rá, minden Húsvétkor használom szelet-dekorálásra. :)