Egy kis tavaszváró recept következik most, legalább is ami a képeket illeti. Nyár végén készült még ez a pite rengeteg almával és fügeszeletekkel megspékelve. Így kerültek a képre mosolygós friss fügék. :-)
A recept lényege, hogy egyszer írtam már róla, a férjem beleszeretett egy Lucullus almás pite fűszerkeverékbe, amit azóta is előszeretettel használok.
Hogy miért?
- Mert a férjem kifejezetten kéri,
- nagyon jó ízű az almatöltelék tőle,
- egyszerű a használta és nem drága.
Amióta kaptam igazi, kerámia pitesütőt, még finomabb az almás pitém! Szóval gyakran használom ezt a receptet, néha megvariálva: lehet bele tenni párolt birsalmakockákat, mazsolát, meggyszemeket, diót... csak a képzelet szab határt.
Nagyon guszta , megnéztem az előző sütidet is hű annak mekkora tölteléke volt. Ilyen keveréket még nem láttam bár nem is figyeltem. Ezután viszont már figyelem!
VálaszTörlésgyönyörű a pitesütőd (is!) :)))
VálaszTörlés♥
De finom lehet a nyári ízekkel :-)
VálaszTörlésÉs a pudingpor az almába került, vagy külön megfőzni és úgy adni az almához?
VálaszTörlésA pudingport a reszelt almához adtam hozzá a fűszerkeverékkel együtt és így főzetem meg a tölteléket - így kicsit sűrűbb lett az almatöltelék.
TörlésNekem is kéne sütnöm. A férjem almás sütire vágyik....
VálaszTörlésImádom az almás pitét! A képeket nézve nekem is almás pitét kellene sütnöm, annyira megkívántam. :)
VálaszTörlésGyönyörű a pitesütőd - meg is érdemli, hogy ilyen finom sütit rendelt a Férjed!
VálaszTörlésGyönyörűséges!!! Minden :)
VálaszTörlés