Egy kis tavaszváró recept következik most, legalább is ami a képeket illeti. Nyár végén készült még ez a pite rengeteg almával és fügeszeletekkel megspékelve. Így kerültek a képre mosolygós friss fügék. :-)
A recept lényege, hogy egyszer írtam már róla, a férjem beleszeretett egy Lucullus almás pite fűszerkeverékbe, amit azóta is előszeretettel használok.
Hogy miért?
- Mert a férjem kifejezetten kéri,
- nagyon jó ízű az almatöltelék tőle,
- egyszerű a használta és nem drága.
Amióta kaptam igazi, kerámia pitesütőt, még finomabb az almás pitém! Szóval gyakran használom ezt a receptet, néha megvariálva: lehet bele tenni párolt birsalmakockákat, mazsolát, meggyszemeket, diót... csak a képzelet szab határt.
9 megjegyzés:
Nagyon guszta , megnéztem az előző sütidet is hű annak mekkora tölteléke volt. Ilyen keveréket még nem láttam bár nem is figyeltem. Ezután viszont már figyelem!
gyönyörű a pitesütőd (is!) :)))
♥
De finom lehet a nyári ízekkel :-)
És a pudingpor az almába került, vagy külön megfőzni és úgy adni az almához?
Nekem is kéne sütnöm. A férjem almás sütire vágyik....
A pudingport a reszelt almához adtam hozzá a fűszerkeverékkel együtt és így főzetem meg a tölteléket - így kicsit sűrűbb lett az almatöltelék.
Imádom az almás pitét! A képeket nézve nekem is almás pitét kellene sütnöm, annyira megkívántam. :)
Gyönyörű a pitesütőd - meg is érdemli, hogy ilyen finom sütit rendelt a Férjed!
Gyönyörűséges!!! Minden :)
Megjegyzés küldése