Az egyik kedvenc muffin receptemet hozom most, aminél kedvem szerint variálom az ízesítőanyagokat, most éppen étcsoki-és aszalt sárgabarack darabkákkal bolondítottam meg. De tettem már bele fehércsokit, mazsolát és diót is, mikor mi van otthon készleten. :-)
Uzsonnára egy pohár tejjel fejedelmi lakoma!
Uzsonnára egy pohár tejjel fejedelmi lakoma!
15dkg liszt
2 tojás
15dkg cukor
15dkg vaj vagy margarin
3evőkanál baracklekvár
5dkg kakaópor
Fél csomag sütőpor
5dkg tört csokoládé
5dkg aszalt sárgabarack feldarabolva
A tojásokat a cukorral és a vajjal habosra kevertem, majd hozzáadtam a lekvárt és végül a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet. Belevegyítettem óvatosan a csoki- és barack darabkákat majd a szilikon muffin-formáimat félig megtöltöttem a tésztával. 180 fokon bő negyed órát sütöttem a sütikéket majd a kihűlésre kellet csak várni. Ekkor a muffinok tetejét olvasztott csokiba mártottam és megszórtam aszalt sárgabarack darabkákkal.
12 megjegyzés:
Nagyon jó recept!
Szépek a muffinjaid,guszták a sárgabarackkal:))
Imádom az olyan receptek, amelyeket sokféleképpen lehet variálni, mert így soha nem lehet megunni! Már most (miközben mentem) eszembe jut, hogy akár másfajta aszalt gyümölccsel is el fogom készíteni ezt a receptet! Például aszalt meggyel, amit imádok! Csak akkor meggylekvárt teszek bele:)
Nagyon jól hangzik. Mindenhez szeretem a sárgabarackot.
Nagyon guszták! Jó recept.
Mónika: köszi! :-)
Heti Menü: várom a képes beszámolód a meggyes verzióról!
Luca: én is, én is! :-)
Marisz: köszi szépen!
Nagyon jól néznek ki! Nálam is nagy kedvenc az otthon lévő dolgokhoz igazítható, egyszerű sütemény.
Muffin, muffin:)) Bárhogy és bármikor:) Nagyon fincsi lehetett a tied, látszik rajta, beleharapnék most rügtön!
Nagyon finomnak néz ki, szuper rajta a díszítés.
Édeskonyha: igen, mindig jó egy ilyen bármikor előkapható, könnyen variálható recept!
Emi: küldök egy virtuális darabot...! :-)
Ditka: köszi! :-)
Tetszik, hogy baracklekvár van a tésztájában. Így télen-nyáron készíthető!
Egyik kedvencem a barackos" muflon....
Köszönöm a látogatást, tegnap este avattuk fel a kerti hintát, csodás dunai panorámával.
HajniZoli: igen-igen, évszaktól függetlenül készíthető finomság!
Márta: örülök, hogy itt voltál és majd megyek hinta-lesőbe! :-)
Megjegyzés küldése