Végre bekapcsolhattam egy kicsit a sütőt, enyhült a nagy hőség. :-)
Viszonylag sokszor készítek máglyarakást, de általában maradék száraz kalácsból. Emlékeztem, hogy kifliből is lehet készíteni, így most egy ilyen variációt próbáltam ki.
Érik a nyári alma, így sok-sok almával készült.
Maradék kifliből egyébként készíthető öntött kifli is, ezt itt csekkolhatjátok.
Nálunk gulyásleves mellé készült, de bármikor fogyasztható. :-)
Hozzávalók:
4 db száraz kifli
3 dl tej
3 tojás
2+1 evőkanál cukor
Sárgabarack dzsem
Fél kiló alma
Citromlé, fahéj, cukor, vaj, cukor (mennyiség opcionális)
Mazsola
4 db száraz kifli
3 dl tej
3 tojás
2+1 evőkanál cukor
Sárgabarack dzsem
Fél kiló alma
Citromlé, fahéj, cukor, vaj, cukor (mennyiség opcionális)
Mazsola
Az almát összedaraboltam, vajon fahéjjal, mazsolával, cukorral és a citromlével fedő alatt megpároltam.
A száraz kiflit felkarikáztam, a tejet felforraltam és a kiflire öntöttem.
A tojásokat szétválasztottam, a sárgáját 2 evőkanál cukorral kikevertem - ezt is a kiflire öntöttem, összekeverem.
Egy jénai tálat kivajaztam, zsemlemorzsával megszórtam. Erre rétegeztem az alapanyagokat így:
A száraz kiflit felkarikáztam, a tejet felforraltam és a kiflire öntöttem.
A tojásokat szétválasztottam, a sárgáját 2 evőkanál cukorral kikevertem - ezt is a kiflire öntöttem, összekeverem.
Egy jénai tálat kivajaztam, zsemlemorzsával megszórtam. Erre rétegeztem az alapanyagokat így:
- Fele kiflimassza elsimítva
- 3 evőkanál barack dzsem
- Almatöltelék fele
- Maradék kiflimassza
- 3 evőkanál barack dzsem
- Almatöltelék másik fele