Összegyűlt 4 db tojásfehérje a fagyasztómban és gondoltam meglepem anyukámat valami finomsággal a segítségükkel. :-) Nem vagyok oda a habcsókért, de így: ét-és fehér csokoládéval, áfonyával és egy csipet pisztáciával....hmmmm...nem is volt olyan rossz. ;-D
Gasztroajándéknak kitűnő az ötlet, annak, hogy mit szórunk rá, csak a képzelet szab határt.
Hozzávalók:
4 db tojásfehérje
25dkg porcukor
4dkg étcsokoládé
Pár kocka fehér csokoládé
Áfonya
Pár szem pisztácia
A fehérjékből a porcukorral gőz felett (egy edénybe vizet forraltam, erre rátettem egy fém tálat ami pontosan lezárta a vízforraló edényt) kemény, fényes habot vertem. Akkor jó, ha a keverőlapát által képzett minta nem folyik el a habban.
A tojáshabból sütőpapírra csillagcsöves zsákból körkörösen kis köröket nyomat, ezek széleit pedig kipöttyöztem. 30 db kosárkám lett így.
A kosarakat 100 fokos sütőben készre szárítottam (~1,5 óra)
Gőz felett kevés olajjal megolvasztottam külön a csokikat. A kosarak belsejébe kiskanállal étcsokit kentem, erre mentek az áfonyaszemek. A gyümölcs tetejét a kétféle csokival ellentétes irányból megcsíkoztam. Megszórtam apróra vágott pisztáciával.