Egy gyors, kikeverős, gyümölcsös süteményt hozok ma nagymamám receptes-könyvéből. Tombol a cseresznye- és meggyszezon, így ezekkel a gyümölcsökkel sütögetek mostanában.
Hozzávalók:
15 dkg vaj
3 tojás
15 dkg porcukor
28 dkg liszt
Fél csomag sütőpor
Citromhéj
~30 dkg magozott cseresznye
Tetejére: fahéjas porcukor
15 dkg vaj
3 tojás
15 dkg porcukor
28 dkg liszt
Fél csomag sütőpor
Citromhéj
~30 dkg magozott cseresznye
Tetejére: fahéjas porcukor
A vajat, cukrot és a tojások sárgáját a citromhéjjal habosra kevertem. A fehérjéből kemény habot vertem. A liszttel elkevert sütőport és a habot váltakozva hozzáadtam a kikevert vajas keverékhez.
A tepsit sütőpapírral kibéleltem, beleöntöttem a tésztát és megszórtam a magozott gyümölccsel.
180 fokon ~20 perc alatt készre sütöttem (tűpróba!)
Tálalás előtt meghintettem fahéjas porcukorral.