Még egy forró, nyári napon készült ez a finomság egy barátokkal rendezett kerti partira. A szeder frissen szedve került a bokrainkról a csokoládéhabra koronaként, míg a tojások a legfrissebb példányok voltak nagypapám tyúkjaitól. Ez utóbbi nagyon fontos, mert a mousseba nyersen kerül be a tojás, így rendkívül fontos a frissesség kérdése és az alapos hűtés.
Maga a krém negyed óra alatt összedobható, aztán már csak arra kell várni, hogy szépen összeálljon.
Hozzávalók:
20dkg étcsokoládé
3 db friss tojás
3 evőkanál cukor
Ízlés szerint gyümölcs, most szeder
A csokoládét felkockázom, a tejszínt felforrósítom. Belekeverem a csokit és simára kavarom. Ekkor mehet bele a három tojássárgája, amikkel szintén jól elkeverem. A fehérjékből kemény habot verek, hozzáadom a cukrot és addig keverem, míg tömör, fényes habot nem kapom. Ezt óvatosan, hogy ne törjön, összevegyítem a csokoládés keverékkel. Poharakra töltöm és hűtőben dermesztem néhány órán át.
Díszíthető tejszínhabbal és különböző gyümölcsökkel.
Nem ettem szedret..... :-DD |