Flóra közelgő, 2. blogszületésnapjára kreáltam ezt a finomságot, aki
játékot hirdetett a blogján a nagy esemény kapcsán. Feladatul pedig természetesen a kedvencét, brownie-sütést jelölt ki a résztvevők számára. Remélem
Flóra, meg tudtalak lepni ezzel a verzióval és kipróbálod valamikor! Boldog blogszülinapot Neked! :)
Idén télen elég sok gránátalmát bekebeleztünk, mert a kisebbik lányom él-hal ezért a gyümölcsért. Készítettem már belőle
gránátalmás túróbombát is.
MuskátliBüfé blogján olvastam nemrég, hogy gránátalmából is lehet curdot-készíteni, és ez nagyon csigázta a fantáziámat. El is készítettem és miután olvastam Flóra játék-kiírását, már tudtam, hogy gránátalmás brownie-t fogok alkotni. Átnéztem pár céklás brownie receptet és ezek alapján megalkottam a saját verziómat. Hihetetlen, de elsőre sikerült!
Tejcsokoládét használtam a süteményhez, hogy az étcsoki ne nyomhassa el a gránátalma ízét. Finoman átjárja a puha csokoládés réteget a kesernyés, gyümölcsös íz, érdemes egy kísérletet tenni vele!
5 éves, nagyobbik lányom nem szereti a gránátalmát, de erre a sütire ezt mondta:
"Hmmmmm...ez ínycsiklandó, Anya!"
"De van benne gránátalma, nem baj?"
"Miiiiii? :-OOO.....Nem baj, azért finom, kérek még egyet!"
:-DDDD
Hozzávalók:
Gránátalma-curd:
1,5 dl facsart gránátalma-lé
5dkg cukor
4dkg vaj
1tojás
Brownie:
5dkg vaj
10dkg tejcsokoládé
1 csomag vaníliás cukor
8dkg nádcukor
1 tojás
6,5 dkg liszt
16dkg gránátalma-curd
A gránátalma-curd-hoz két kisebb gránátalma levét citromfacsaróval kifacsartam. A tojást villával felvertem, hozzáadtam a cukrot és a vajat. Gőz felett megolvasztottam a keveréket majd hozzáadtam a gyümölcslevet is. Addig főztem gőz felett míg be nem sűrűsödött, kb negyed óráig tartott ez.
A brownie-hoz vízgőz felett felolvasztottam a vajat és a tejcsokoládét, majd hagytam hűlni. A tojást habosra kevertem a nádcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadtam a gránátalma-curd-ot. Belekevertem a csokoládés keveréket is, majd a lisztet. Zsírozott, lisztezett 15x28cm-es jénai tálban 180 fokon 12 perc alatt készre sütöttem. Miután kihűlt a sütemény, a maradék gránátalma-curd-dal megcsíkoztam a tetejét, hogy intenzívebbé tegyem a gyümölcsízt.