2013. március 23., szombat

Öntött kifli (variációk Madártejre)


Pár hete száraz kifli karikázás közben ugrott be, hogy anyai nagymamám nemcsak "Kútbaugróként" variálta meg gyermekkoromban a "Madártejet", hanem "Öntött kifliként" is. Ilyenkor a tál aljára a mazsola és vaníliás cukor mellé száraz kifli karikák kerültek, míg a tojáshabba két kanál házi baracklekvár. Én ezt a habot tovább ízesítettem még egy kiskanál fahéjjal és isteni finom lett!
A vaníliaöntet és a tojáshab receptje ugyanaz mint a feljebb már belinkelt Kútbaugrónál.

Mennyire kreatívak voltak nagymamáink a minimális konyhafelszerelésükkel, nem igaz? A múltkor nagyszüleim fotói között találtam egy olyan 30 éve készült képet, ahol esküvőre baba-torta készült ugyanúgy mint a most divatos Barbie-torták. Egy szép régi porcelánbaba torta-szoknyában. :)







23 megjegyzés:

MrsSame írta...

Hűha...Nekem nagyon tetszik az ötlet. Ki kell majd próbálnom.

Luca írta...

Nagyon finom lehet

Kati írta...

Bizony, régebb talán még takarékosabbak és találékonyabbak voltak nagymamáink. Most dúskálunk mindenben (minden megvehető, persze ha van pénzünk) s sokszor elfelejteünk takarékosok lenni. Nagyon tetszik az ötlet, s az a név Kútbaugró:) Kissé morbid:)

Muskátli Büfé írta...

Én az enyhén száradt kenyérvégekre keresnék valamit - kiflivégek mindíg elfogynak:) az ötlet zseniális

Millye írta...

Most biztos befalnám szép sorjában mindegyiket! :) Bizony nagyon kreatívak voltak a nagyanyáink :)

tejszínhab írta...

Milyen kreatívak ezek a nagymamák, nem? :) Ez az öntött kifli olyasmi, mint a kiflikoch, nem? :)

Hankka írta...

Csoda guszta mindegyik, bármelyik variációban jöhet, imádom! :)

Jámborné Budai Mónika írta...

Nagyon guszták:))

Györgyi írta...

A képek sorrendjében kérem szépen őket:)

HajniZoli írta...

Nagyszerűek! Annyira megszoktuk,hogy minden van és bármit elkészíthetünk, dúskálhatunk. Régen a kicsiből is nagyot alkottak. Érdekes lehet az a porcelánbaba- torta!:-)

Édes történetek írta...

Nagyon ötletes, ki kell próbálnom)!

teller-cake írta...

MrsSame: csak biztatni tudlak! :)
Luca: az! :))
Kati: nem tudom sajnos, hogy honnan ered a "Kútbaugró" név, de mi így neveztük.
MuskátliBüfé: nem kiflivégek kellenek hozzá, hanem száraz kifli, mint a gubánál.
Millye: küldöm a virtuális adagokat....:)
Tejszínhab: nem tudom milyen a "kiflikoch", de utánanézek!
Hankka: üdv a madártej-rajongók klubjában! :-D
Mónika: :)
Janka: mennek Neked is az adagok.....:-D
HajniZoli: olyan jó érzés ezeket a recepteket elővenni és látni, hogy az én gyermekeimnek is ízlik!
Szilvi: hajrá! :))

Unknown írta...

Hát ha lehetne, ezt mind végig kóstolnám!

Rebarbara írta...

Mnidegyiket megkóstolnám :) Főleg a kútbaugrót :D

heti menük írta...

Melyiket is válasszam? Tudsz tanácsot adni? Ha nem, akkor hétfőn az egyik, kedden a másik, szerdán a harmadik, aztán kezdem előről az egészet:)

Gerdi írta...

Micsoda ötletek! Ritkán készítek madártejet, pedig igencsak szeretjük. Ezek miatt a változatok miatt nekilátok:-)

teller-cake írta...

Vikvi: akkor küldöm Neked is a kóstolókat...;-)
Rebarbara: nekem is az a kedvencem! ;-)
HetiMenü: minden napra egy, ez remek ötlet! Sőt most találkoztam egy málnás verzióval is, azt is kipróbálom! :)
Gerdi: biztosan sikere lesz nálatok is! ;-)

Katrabonc írta...

Már majdnem el is felejtettem ezt a baracklekváros habot, most hétvégén megpróbáljuk megcsinálni:) Apu is biztos örül majd, mindig ezt kér a szülinapjára-névnapjára, ahogy a mama szokta, persze mi sosem tudjuk elég jól...ahogy a rétesét is folyton "keresi" úton-útfélen - így van indok a sok cukrászdázásra! Nagyon örülök, hogy feltetted ezt a receptet:) sok puszi!!!

teller-cake írta...

Szerintem ez pont ugyanolyan így mint a Mamáé, főleg, hogy - Neked köszönhetően :) - abba a porcelántálba is tudom rakni, amiben ő is készítette! :-X Képzeld, most Húsvétra a krémpitéjét szeretném megcsinálni, most találtam meg a receptjét, azt hittem már nincs meg. Te emlékszel még arra? Mindig csak télen csinálta, mert azt mondta, kényes a krém és melegben nem lehet csinálni. És most eléggé tél van még....:(
:)))

marisz57 írta...

Jól mutatnak ezek a poharas krémjeid is!

teller-cake írta...

Köszönöm! ;-)

csaniko56 írta...

Tényleg jó volna üzembe helyezni Mézga Gézáék MZ/X-ét, s nyitnám is az ablakot.
Én utoljára odakozmáltam a tejet. Igy az aztán már biztosan igaza van Marcikának, hogy csak "majdnem olyan jól " főzök, mint Te.
Pusz: A.

teller-cake írta...

Azért madártejben Te vagy a király Anyukám! :))) Puszi!