A minap nagyon megtetszett egy recept - "Csokoládés-epres brownie" -, amit a Facebook-on az Édességrajongók klubjában posztolt Csaba, a gyomber.hu-ról. Persze az internet nem akart működni amikor sütni akartam, ezért a már jól bevált brownie receptemet használtam - eperrel.
Az eredmény: szájban elomló állag, tökéletes ízkombináció! :-)
Az eredmény: szájban elomló állag, tökéletes ízkombináció! :-)
Utólag összehasonlítva Csaba és a saját receptemet - nagy különbség nem volt az összetevőkben és azok mennyiségében. Íme az én verzióm:
Hozzávalók:
19dkg vaj
19dkg étcsokoládé
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
25dkg nádcukor
11dkg liszt
1 csipet só
15dkg eper
A vajat és a csokoládét gőz felett összeolvasztottam, hagytam kicsit hűlni. A tojást a nádcukorral habosra kevertem. A csokoládés öntetet hozzáadtam a kikevert tojáshoz, majd a lisztet is a sóval. Sütőpapírral fedett tepsibe öntöttem, a tetejét bőven megszórtam tisztított, félbevágott eprekkel.
18 fokon 20 perc alatt készre sütöttem.
19 megjegyzés:
Nagyon jol nez ki, en nemreg epres kladdkakat sutottem, ami majdnem olyan mint a brownie :) Nalunk is esik, de meleg van
Azt hiszem ez pont jól fog jönni ezen a borongós hétvégén, boldogsághormonnak :D nagyon guszta lett! :)
De azért napsütéses időben is ehető, ugye? Ellen sem tudnék állni neki:-)
Nagyon finom lehet :) Imádom ezt a kombinációt :))
Nagyon guszta lett, egyébként én is most sütöttem epres-browniet.:)) Ha van kedved, próbáld ki fehér csokival, úgyis nagyon finom!
De finom szaftosnak látszik, szinte érzem az ízét, nagyon jó! :)
Nagyon gusztaaaaaaa! Én is valami epresen töröm a fejem holnapra:)
Micsoda szép ropogós puhaság!
Örülök, hogy meghoztam a kedved a browniehoz! :) Nagyon tetszik, pont olyan, ahogy szeretem, látszik rajta a felső, vékonyan roppanós réteg, alatta pedig a szinte még folyós csokoládé... lefogadom, hogy nem érte meg a másnapot! :D
Hűha, már Csaba posztjánál is elgondolkodtam, hogy meg kellene próbálkoznom az epres brownie-val, de most Te abszolút meghoztad a kedvem hozzá. (úgy is rengeteg eprem van, nem győzzük frissen enni, muszáj valamilyen sütit is készítenem vele) Nagyon guszta fotókat készítettél Zsuzsa... :P
Nagyon jól néz ki ez a browni. Elmentettem, mert kedvem lett megsütni. Remélem minél hamarább rákerül a sor.
GasztroManó: megyek akkor hozzád leskelődni! ;-)
Millye: garantált jókedvhozó finomság...:)
Gerdi: naná! Úgy lenne az igazi! :)
Vikvi: tudtam, hogy így leszel vele! ;-)
Flóra: meggyőztél, kipróbálom úgy is!
Hankka: biztosíthatlak, pont olyan ellenállhatatlan, szaftos mint ahogy kinéz...:-P
Rebarbara: hiszen itt van előtted a megoldás! ;-D
MuskátliBüfé: az is, biza'! :))
Csaba: köszi még egyszer az ötletet! És persze az estét sem érte meg, nemhogy a másnapot...:)
Gabriella: csak bátorítani tudlak! És örülök, hogy tetszenek a képek! :))
Piroska: sok sikert hozzá! Kár lenne kihagyni, rövid az eper-szezon sajnos...:)
Hát nekem is elegem van már a sok esős időből, de most úgy néz ki megjött a nyár:)
Még sosem sütöttem browniet, de eperrel még különlegesebb lehet.
Hmmmmm, ha csak borongós időben lehet enni, ezután jobban fogom várni az esőt! :-D
Kati: próbáld csak ki, nagyon finom! :)
Zsuzska: azért inkább várjuk a napsütést most már...:-DDD
Elkészítettem, nagyon finom! (http://konyhavirtuoz.blogspot.hu/2013/06/csokolades-duplan-epres-brownie.html)
Nagyon örülök, megyek is meglesni! ;-)
Mekkora tepsiben készült?
~30x15cm nagyságúban. Remlem tudtam segíteni. Zs.
Megjegyzés küldése